Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kótované zobrazení

Od: mkelich* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, měl bych dotaz na jeden příklad na geometrii. V kótovaném promítaní sestrojte průsečík přímky m= MN s rovinou alfa=ABC. A(-45,-20,10) B(-10,-20,30) C(-40,10,10) M(-30,15,20) N(-25,-20,50). Prosím o pomoc zda by mi někdo poslal vypracovaný výkres i s podrobným postupem. Děkuji Martin

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

0x

Jednoduše si narýsujte osu a dokreslete souřadnice.. Nikdo Vám to tady nevyparacuje.. :)

mkelich*
hodnocení

Osu narýsovanou mám všechny souřadnice také jenže nevím jak dál mám postupovat

doplněno 14.01.16 12:03:

Prosím o pomoct

k2

Spojenim bodu ABC vznikne rovina alfa, "skrz" body MN protahnete primku "m" a pri trose dobre vule Vam tato primka nekde protne tu rovinu alfa, coz bude ten hledany prusecik...

mkelich*
hodnocení

Děkuji a jde to tak i když je to v kótovaném zobrazení

x®
hodnocení

0x

Jedná se o základní konstrukci průsečíku přímky s rovinou.

1. Přímkou m = MN proložíme rovinu kolmou k průmětně. Tato rovina protíná rovinu α určenou body A, B, C v přímce p. Průměty přímek splývají. Přímka p (průsečnice promítací roviny s rovinou α) se nazývá krycí přímka přímky m.

2. V rovině α zvolíme dvě hlavní přímky h(10) (tj. přímka AC) a h(30) (tj. přímka procházející bodem B) .

3. Přímku p určíme právě pomocí průsečíků s těmito hlavními přímkami.

4. Promítací rovinu sklopíme do hlavní roviny o kótě 10; ve sklopení najdeme (P) = (m)⋅(p) a zpětným otočením sestrojíme P1.

Kótované zobrazení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kótované promítání

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]