Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Geodezie a katastr nemovitostí

Od: fik odpovědí: 2 změna:
Zdravím, jsem v devátém ročníku a vybírám si školu. První přihlášku budu podávat na Mechanika seřizovače, bohuzel tenhle obor je v městě kde žiju pouze jeden a nejblíže druhý je 30 km. Takze přemýšlím o oboru na který podám druhou přihlášku. Dostal jsem tip na obor geodezie a katastr nemovitosti. Co říkáte na tento obor? Co od toho mohu očekávat? A jaké bude uplatnění? Bojím se toho že bez VŠ se v tomto oboru neuplatním. za informace a pokud mate tip nDematea jiny opište :) Jinak mi zatím vychází jedna trojka z češtiny, je moznost ze ju dokazu jeste opravit, v tom pripade bych mel 6 dvojek

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Se střední školou v tomto oboru se můžete ucházet o zaměstnání na katastrálních pracovištích/úřadech, nebo jako pomocný geodet u soukromých firem.

Pokud byste chtěl působit jako OGI (oprávněný geodetický inženýr), nebo na katastrálních pracovištích/úřadech ve vedoucích funkcích, bez vysoké se neobejdete.

hodnocení

0x

Možnosti platnění už tu máš napsané. Měl jsem na škole geodézie jeden semestr a jinak jsem se jí nikdy nevěnoval, akorát na stavbách jsem s geodety hodně spolupracoval. Stavařina se bez geodézie neobejde (mimo jiné). Není to špatný obor, je to v podstatě taková geometrie a počítání nejrůznějších polygonů, obrazců, zobrazování, mapy, výpočty a zobrazování nerůznějších útvarů do map, má to svá pravidla - země je kulatá a hrbatá, mapa je rovná, o tom to v podstatě je, když to řeknu hodně po lopatě. Pokud Tě takové věci zajímají, proč ne? Hlavně potom studuj, co Tě baví, uplatnění přijde až potom. Pravda ale je, že toto je lepší s vysokou, ale v podstatě jako skoro všechno, to si nevybereš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]