Nejste přihlášen/a.
dobry den, chtel bych se zeptat zda a pokud ano tak za jakych podmínek muže byt ve tride varna konvice na čaje kavu atd
Myslím, že to nejni dobrej nápad. Je u toho velké nebezpečí úrazů a za ty bude zodpovídat škola. Zkuste ukacat vedení, ať vám nechají instalovat automat na teplé nápoje.
Studenti chodí do školy a ne do kavárny nebo čajovny. Tam si můžou zajít po škole a nepotřebují si ve škole vařit čaj nebo kávu
Z důvodů bezpečnosti neexistuje a to ani na střední škole.za žáky odpovídá učitel a to i v době přestávky a už vidím rodiče jak by si s chutí na pedagoga při sebemenším problému stěžovali.Mimochodem přestávka je 5-15min, to bych chtěla vidět jak si stihnete uvařit a vypít kafe když je ve třídě 20-30 žíznivých.Připadá mi to stejně absurdní jako by studenti žádali aby měli v učebně popelník.
To stím popelníkem mi připomíná, že když jsem ještě chodil do školy, tak jsme měli po chodbách popleníky a o přestávkách jsme hulili před třídou. Když šel asák, típli jsme retka a šli s ním do třídy. Odešel jsem ze studií a kouření ve škole potom zakázali. Se nedivím
Tak to nevidím moc reálně.
Jednak jde o elektrické zařízení, jehož používání na každém pracovišti podléhá schváleným bezpečnostním (protipožárním)předpisům, jednak zde hrozí úrazy vařící vodou. Vzhledem k tomu, že za žáky v době vyučování zodpovídá škola, nevěřím, že si někdo "vezme na triko" případnou nehodu a používání varné konvice ve třídě schválí. Riziko je příliš vysoké.
jedna se o prvák na strední škole, mohli by ste prosim trošku podrobneji jake protipožární predpisy?
Na každém pracovišti existují interní bezpečnostní předpisy.
Upravují mj. chování osob při mimořádné situaci (např. požár), ale také jak těmto situacím předcházet, zjednodušeně "kdo za co zodpovídá". V případě elektrospotřebičů je určena osoba zodpovědná za jejich provoz, zajištění pravidelné odborné revize, kontroly atd. Neschválené elektrospotřebiče nelze používat.
takže abych to zhrnul, pokud bych se chtel pokusit o zazrak a do te tridy umisti tu konvici, tak musim zajist co všechno.
ps.: mam učitele ktery je tomuto nakloněn a plne nas podporuje...
Nejlépe je zajít za správcem školy, nebo prostě za školníkem, a ten už bude vědět, musí postupovat stejně jako při instalaci el.zařízení ve sborovnách, ale domnívám se, že to je dost nebezpečný a sám jsem zvědav, jak vám to dopadne...
Tak nevím, jestli si uvědomuje, jaká odpovědnost je s tím spojena. V naší škole to skončilo na následujících problémech:
1. Kdo ponese zodpovědnost za správné používání a případné technické závady? Třídní? Vezme si na sebe riziko, že konvici zapomenete vypnout, selže tepelná pojistka nebo vinou chybné manipulace dojde ke zkratu, úrazu elektrickým proudem popř. požáru?
2. A co riziko opaření horkou vodou? Ať už z nepozornosti, neopatrnosti či jiného důvodu - všichni víme, jak to o přestávkách ve třídě vypadá - "tlupa rozjívených šimpanzů uprostřed tornáda" . Kdo bude zodpovědný? Třídní? Dobrovolně leda že by byl blázen.
Zdá se to nepravděpodobné? Možná, ale kolik nehod se ve třídách stává bez toho, že by navíc měli ve třídě vařící konvici.
Nevěřím, že se vám podaří konvici ve třídě prosadit. Vedení školy na to z bezpečnostních důvodů nepřistoupí, ani se není co divit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.