Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průměrný prospěch na gymnázium

Od: hihi* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, chtěla jsem se vás zeptat, jelikož se neprodleně blíží odvzdání přihlášek a konec pololetí, tak mám takovou otázku. Můj prospěch v průměru byl do 1,19 se třemi dvojkami a letos mi buhužel jedna uletěla navíc, takže průměrný prospěch mi vychází do 1,26, když sečtu všechyny 3, teď si nejsem jistá, jestli se píše i 1. pololetí v osmé třídě, tak mi vyjde 1,2. Myslíte si, že bych měla šanci se dostat na gymnázium? Vím záleží na příjmačkách, ale oni se dívají na průměrný prospěch. Můj prospěch není ideální, ale jsem celkem z toho na dně, protože žádnou jinou školu si nedokážu vybrat a gympl je přece jen takový ideální, když chci jít studovat na pedagogickou vysokou. Děkuji za vyslechnutí.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Prospěch není zásadní - jen se k němu přihlíží. Důležité jsou schopnosti a přijímačky. Když to nebude "vstup na základě vysvědčení" - což u gymplu nepředpokládám, aktuální známky bych vůbec neřešil - zkuste několik testů posledních let, každá škola si na své weby dává starší testy.

hihi*
hodnocení

Testy jsem zkoušela, ale vybrané gymnázium je soukromé, nedělají se tam přijímačky z českého jazyka ani metematiky, ale z obecně studijných předpokladů a dokonce na stránkách mají průměr do, kterého se vejdu, ale už jsem hodně na hranici, proto mám obavy, že se nedostanu. Děkuji za odpověď. :)

x®

Nejedná-li se o nějaké prestižní gymnázium, tak pomalu na soukromé berou téměř každého.

iz*
hodnocení

1x

Podle mne by ses měla s přehledem dostat i na "státní" gymnázium.

Je zbytečné tahat rodičům z kapes peníze za méně kvalitní školu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]