Dobrý den. V pátek jsme dostali domácí úkol a s nějakými úlohami si nevím rady. 1. Vypočítej délku kružnice opsané rovnostrannému trojúhelníku ABC s délkou strany 6 cm. O kolik cm je tato kružnice delší než kružnice trojúhelníku ABC vepsaná? 2.Obsahy dvou kruhů jsou v poměru 4 :9. Větší kruh má průměr 12 cm. Jaký je poloměr menšího kruhu? 3.Pizza o průměru 32 cm stojí 100 Kč, o průměru 40 cm 160 Kč a pizza o průměru 50 cm stojí 240 Kč. Antonín chce za cm² pizzy zaplatit co nejméně. Kterou pizzu si má koupit? Předem moc děkuji, matematika mi nikdy moc nešla.
Jelikož se tady ptám, pravděpodobně to znamená, že nevím jak postupovat. A obtížnost příkladu je pro každého jiná. Pro tebe lehké, ovšem pro mě neřešitelný boj. A jestli mi nechceš pomoci, ani nemusíš plýtvat svým časem.
kruznice
No ona ta obtížnost je spíš dána chutí myslet. Např. příklad 2 stačí zvážit, že když plochy jsou v poměru 4:9 tak poloměry jsou v poměru 2:3
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.