Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám vybrat VŠ?

Od: simansky odpovědí: 5 změna:

Můj problém je, že nevím jakou mám vybrat vysokou školu, jsem ve třetím ročníku gymnázia a mé volitelné předměty jsou: Matematika a Zeměpis, to znamená, že tyto dva předměty mě baví a chtěl bych zvolit nějakou VŠ, kde bych zájem o tyto předměty uplatnil. Poradíte? Prosil bych konkrétní případy.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pearmonik*
hodnocení

0x

s tim bych sel na geoinformatiku, tam resi zaznam map a terenu do pc,zpracovani gps signalu a takove ruzne veci, to se muze hodit a mas tam oboje a neni to nejtezsi, samozrejme kdyz to delas poradne ta to tezke bude

arecibo*
hodnocení

0x

Zkuste kartografii. Nebo zeměměřičství, či něco s katastrálním právem:)

sisk
hodnocení

0x

Nejde o to, které předměty tě baví, ale ve kterých jsi dobrý.Já bych ti radil(a) jít buď na medícínu nebo na pedagokiku.Nemocní budou vždy a děti také.Jesti si vybereš nějakou soukromou vejšku skončíš s největší pravděpodobností na pracáku.

repak*

To není moc dobrá rada. Lékař nebo učitel, které jejich práce nebaví, je škůdce svého oboru. V těhle dvou to platí dvojnásob než jinde.

Holt kompromis: obor, který nějakou dobu vydrží - podle mne většina dnešních mladých 2-3x za život bude muset kvůli poptávce změnit profesi - a člověk se z ní finančně dokáže zabazpečit. Chovatel zvěře v ZOO je určitě hezká práce, ale manželce příjmy z ní asi stačit nebudou. A práce, která sice nese, ale člověka nebaví taky stojí za ...

S více lidmi, i VŠ pedagogy, jsem se shodl, že dnes je skoro jedno jakou VŠ člověk vystuduje. VŠ ho má naučit hledat řešení, informace, pracovat s nimi a být amostatný a tvůrčí. Spousta absolventů VŠ, které znám, dělá dnes něco úplně jiného.

Docela obecné by mohly být třeba informatika jinde než na matfyz nebo FEL, ekonomika na VŠZ, ...

pepe*
hodnocení

0x

V podstatě souhlasím s předchozí odpovědí. Dnes je jedno jakou školu vystudujete.

Volila bych ekologii, nebo nějaké zaměření ekonomika-ekologie, zda se mi to osobně perspektivní obor...

Uplatnění byste pak jistě našel - úřady všeho druhu a veřejná správa je jistota, i když můžete mít plno námitek,

většina lidí zde setrvá do důchodového věku a propouštění v hospodářské krizi se jich nedotýká...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]