Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrcholy krychle jak spočítat? :O :P

Od: kubohlava odpovědí: 5 změna:

Určete, kolika způsoby lze k jednotlivým vrcholům krychle ABCDEF GH připsat čísla 1, 3, 3, 3, 4, 4, 4, 4 tak, aby součin čísel připsaných libovolným třem vrcholům každé ze stěn krychle byl sudý.

Prosím poradte vůbec si s tím nevím rady, mám to do školy, učitel to bude známkovat... Seděl jsem nad tím 3 hodiny a nic :/ Potřebuji postup i řešení! Prosím, pomožte... Budu Vám vděčný :)

Dík moc :D

výtka
Upozornění od sys strejc 10. 01. 2016 21:03:27
Není to do školy, je to olympiáda. Nešvindluj!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kubohlava
hodnocení

Jo ale když mám 2-3 a učitel říkal že mám udělat olympiádu a pokud to bude dobře tak mi dá lepší známku. Tak to není asi do školy, že?

výtka
Upozornění od sys strejc 10. 01. 2016 21:18:29
Ne, je to prostě podvod omašlený arogancí, že?

Tak sem dej to, co jsi za ty tři hodiny vypotil. Kouknem na to a řekneme ti, kde děláš chybu.

kubohlava
hodnocení

Tady to máš, ale není to žádná sláva. Hej chybí mi dva příklady zbytek mám, tak snad něco umím ne? Jako jen kvůli tomu, že nechápu dva příklady měl bych dostat za 3? Jinak díky všem aspon za malý vysvětlení nebo pomoc...

Vrcholy krychle jak spočítat? :O :P
kvetiny*

ahoj, řešení by mělo být - 8 možností. tvůj obrázek je jen jedno řešení tedy číslo č umístíme do vrcholu ADGF, další je, když číslo 4 umístíme do vrcholu BCEH. čísla 1333 mužeme rozmístit do zbývajících vrcholů připsat čtyřmi způsoby a to 1333, 31133, 3313,3331 když beru vrcholy po řadě. snad ti to pomůže

doplněno 11.01.16 12:19:

oprava - ne číslo č, ale číslo 4 lze umístit ...

uska*

Kubo - když příklad nedáš, tak máš zaslouženě za 3, ne? Jo, vlastně, kdyby ti to někdo spočítal, ty věděl prd, tak máš za 2, že jo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]