Nejste přihlášen/a.
Určete, kolika způsoby lze k jednotlivým vrcholům krychle ABCDEF GH připsat čísla 1, 3, 3, 3, 4, 4, 4, 4 tak, aby součin čísel připsaných libovolným třem vrcholům každé ze stěn krychle byl sudý.
Prosím poradte vůbec si s tím nevím rady, mám to do školy, učitel to bude známkovat... Seděl jsem nad tím 3 hodiny a nic :/ Potřebuji postup i řešení! Prosím, pomožte... Budu Vám vděčný
Dík moc :D
Jo ale když mám 2-3 a učitel říkal že mám udělat olympiádu a pokud to bude dobře tak mi dá lepší známku. Tak to není asi do školy, že?
ahoj, řešení by mělo být - 8 možností. tvůj obrázek je jen jedno řešení tedy číslo č umístíme do vrcholu ADGF, další je, když číslo 4 umístíme do vrcholu BCEH. čísla 1333 mužeme rozmístit do zbývajících vrcholů připsat čtyřmi způsoby a to 1333, 31133, 3313,3331 když beru vrcholy po řadě. snad ti to pomůže
oprava - ne číslo č, ale číslo 4 lze umístit ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.