Nejste přihlášen/a.
Ahoj je mi 15 let a jsem v 9.tř. a v budoucnu bych chtěla dělat historika/archeologa . Chtěla bych se zeptat jak mám postupvat abych toho docílila .Případně jaký má historik/archeolog plat a co to povolání vlastně obnáší.Díky za odpovědi.
Mám to nabízeli na stavebce ať pokračujem Vš archeologii.Na architekturu je problém se dostat,z gymplu je větší šance,tak proto je archeologie po stavebce dobrá volba.Takže třeba tak...V našich končinách to nebude jako povolání nic moc,bude to spíše restaurátor soch,maleb,knih a práce tak někde v muzeu,kastelán,průvodce nebo někde na MÚ na odboru památkové péče.
...to si teda nepletu,třídní učitel(ing arch.)nám to doporučoval.Také doporučoval vybrat si školu třeba i na Slovensku,kamarádka tam šla na VŠ dřevařskou.Ze stavebky nemáte moc na výběr,na architekturu je minimální šance a na archeologii se tolik lidí nehrne.Pokud se potom člověk dostane k památkové péči,tak je to ke stavařině nejblíže.
...atreus...a mimochodem,to že něco vystudujete neznamená že se můžete živit přímo tím oborem,proto nevidím důvod proč by se nedostal k restaurátorství.Archeologie nejsou jen vykopávky "alá indiána Jones".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.