Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úkol z fyziky velikosti sil

Od: nwm* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den :) Mám úkol z fyzika a ani trochu si s ním nevím rady :( Mám tam tabulku kterou musím vyplnit velikosti sil (N) nebo (kN) Zkusím ji sem nějak napsat,snad tomu porozumíte trochu :))

Jednotky F1 F2 F3 F4 F5

(N) 3? 40?

(kN)? 5? 0,03 0,007

Takhle nějak vypadá ta tabulka a tam kde jsou otazníky tak tam to mám doplnit :/

A pak mám ještě 2 úkoly :/ A ty už vůbec nechápu. Nikdy mě fyzika nešla :(

Úkol: Urči graficky u jednodušších příkladů výpoětem výslednice dvou konkrétníc sil (1 dílek - 2N).

a) F1 - 4N

I------------------>

F2 - 8N

I---------------------------------------------->

b) F1 - 8N F2 - 4N

<---------------------------------------------I------------------->

Vůbec tyhle úkoly nechápu,tak moc prosím o pomoc :) Děkuju

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím, tak u prvního úkolu ani nerozumím zadání, neporadím přesně, ale pokud jsem to pochopil, jsou to převody jednotek, ty nejjednodušší, co mohou být. 1kN=1000N, 1N=0,001kN. Jinými slovy N je tisíckrát více než kN (chceš-li dostat kN, podělíš N tisícem. Chceš-li dostat z kN ----> N, tisícem násobíš. Tabulku vyplň podle toho.

Úkol 2a) Skládání sil. Působí-li síly (libovolný počet sil) stejným směrem, výsledná síla je součtem těch dílčích.

Úkol 2b) Skládání sil. Působí-li síly opačným směrem (libovolný počet sil), výslednice je rozdíl dílčích sil. Směr výslednice je samozřejmě ve směru působení větší síly.

Těch sil se dá skládat samozřejmě libovolný počet. Podle návodu si to spočítej sám, a postup si zapamatuj. To je úkol Tvůj, nikoliv můj. Řešení tedy proveď sám.

host*
hodnocení

1x

Je to asi takováhle tabulka? To znamená, že v okéncích s? asi máte napsat nebo spíš doplnit převod hodnoty z řádku, kde je hodnota napsaná. Například tam kde je 5 kN napíšeš 5 000 N. Jak už ti poradil předchozí rádce.

V tabulce jsem v rychlosti neudělal všechny čáry oddělující políčka (buňky), ale asi tak nějak vypadá vaše tabulka?

Úkol z fyziky velikosti sil

hodnocení

0x

1) Je to tabulka na převody jednotek síly. Vycházíš z toho, že 1 N = 1 000 kN (předpona kilo je 1 000)

2) Když odečítáš síly, mají opačný směr. Pokud je Dú tištěný, asi bude šipka (síla) dlouhá několik cm a ty do ní zaznamenáš sílu o velikosti 4 N (4 cm) s opačným směrem. To, co zbyde je výslednice Fv.

Úkol z fyziky velikosti sil #2

hodnocení

0x

Řekl bych, že v tom prvmím příkladu máte prostě do otazníků zapsat síly, které jseu v tabulce nad (pod) nimi, ale převedené z N na kNnebo naopak.

A to druké? říkám vám něco skládání sil? (řejmě pracujete pouze s kolineárními silami, tedy vlastně jen s jednorozmérnými vektory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]