Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojím se své budoucnosti

Od: lipo odpovědí: 2 změna:

Ahoj,jsem v 1.ročníku na střední škole.Škola mě vůbec nebaví..Na začátku roku jsem byla na informační technice.Přestoupila jsem,protože jsem nevzládala matiku v odborných předmětech.Teď jsem na jiným maturitním oboru,sociálněsprávní činnost,osobně si ale myslím že je ten obor úplně k ničemu. Mám jedničky a dvojky,skoro lepší známky než na základní škole.Neučíme se nic podstatnýho ani nic vhodnho do života.Furt teorie,teorie a teorie.Bojím se,že ze mě nic nebude. Proto bych chtěla jít na dobrou výšku.Nechci záviset na penězích možnýho budoucího manžela...Je možné jít na výšku s jiným zaměřením,než co mám teď? Třeba cestovní ruch,moc áda bych pracovala u cestovky..když jsem si vybírala střední školu,neměla jsem nejmnší představu co chci dělat v budoucnu,tak jsem šla na tu informační techniku.Protože jsem zjistila,že technika není pro mě a nechtěla jsem měnit školu,přešla jsem sem (na ekonomice,což je druhý a poslední maturitní obor na této škole, nebylo místo).Vážně nechci utírat zadky důchodcům za 9 tisíc měsíčně...Jenže,budu moci zvládnout tu výšku s jiným zaměřením?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Ahoj, docela s tvým názorem chtě nechtě souhlasím, sociální obory jsou kolikrát hodně špatně zaplacení dřina a sloužení v jednom, kdy po tobě řve kdejaká havěť.

S maturitou se můžeš přihlásit prakticky na jakoukoli vysokou vysokou školu, zaměření je fuk. :) Na pajdáku jsem potkala třeba kluky ze strojírenských oborů.

hodnocení

0x

sociální činnost je podle mého spíše do kanceláře, administrativa, pomoc postiženým, menšinám apod...

pomocné zdravotnické práce dělají pečovatelky s kurzem /klidně bez maturity/ a možná zdravotní sestry bez vysoké školy, jen ze zdravky

Na cestovní ruch tipuji mohou být přijímačky z cizího jazyka, někdy matematiky nebo taky na způsob SCIO ...záleží na které VŠ. Matika a jazyky pak na úrovni gymnázia

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]