Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, už se blíží termín podávání přihlášek a já byl rozhodnutý pro Gymnázium, a dále pokračovat na VŠ Pedagogikou. Ale teď mi najednou začíná vrtat hlavou jestli tam jít ne, jestli se uplatním nebo je lepší jít na nějakou odbornou se zaměřením? Jinak známky jsem měl na vysvědčení jednu 2, jinak samé 1. Popřípadě jaký obor by mohl mít budoucnost?
V dnešní době již nerozhoduje zaměření střední školy. Vždy o prázdniny pracuji v autorizovaném servisu Nokie a technik oprav elektrických zařízení může provádět zemědělec, ochranář přírody, kuchař i automechanik. Jediné 2 otázky které padnou u pohovoru k takovému místu jsou pak beztrestnost a ochota pracovat na směny.
Při pokračování na VŠ je již předchozí vzdělání vedlejší a všichni začínají na stejné čáře. Pokud chceš studovat VŠ pedagogiku tak si na střední škole vyber 2 předměty, které tě budou bavit a ty se nauč pořádně (trocha samostudia nikoho nezabila). Osobně bych v tvém případě šel na gymnázium (já mám elektro).
Perspektivní je v dnešní době chemie a bude potřeba čím dál víc. Nevím kolik ještě budeme potřebovat programátorů a advokátů, ale dle mého je jich v dnešní době až moc (a ekonomové jsou ostatním pouze pro legraci ... věř mi)
Dnes je jiná doba,maturitu má kde kdo a pokud víš,že chceš na výšku,tak neváhej.Z gymlu se dostaneš snáh,než z odborné školy.Co má dnes nějaké uplatňení?Většina lidí co znám se živí úplně jiným oborem,než vystudovali!Mám stavebku a je mi celý život na prd,stejně tak i spolužáci se živí jinak.Z celé třídy asi jen tři jsou v oboru.Taky mi to bylo doporučeno jako perspektivní studium,pro budoucí prácí,že je obor s budoucností.Houbeles...vybírej si pocitem,co chceš dělat a půjde ti to.Vystudovat se dá snad cokoli,ale potom v tom oboru musíš i chtít pracovat a musí tě bavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.