Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přednést prozu

Od: sus* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den ,moje otázka je ,budu přednášet prozu z knihy a chci se zeptat jak to mám recitovat .Mám řict ukazka z knihy ... atd ,nebo název knihy a potom autora jenom tohle mi vrtá hlavou děkuji :D

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych na úvod řekl: "Přečtu vám ukázku z knihy AB od XY." Potom budete procítěně (dle děje), pomalu a nahlas číst - recitovat ne.

Zdravím!

doplněno 02.01.16 16:31:

V tom případě změníte slovo přečtu za přednesu. Myslím, že posluchači mají vědět, o co se jedná - pokud to nemá být pro ně hádanka..

doplněno 02.01.16 16:45:

sus - já nevím, komu to je určeno. Možná posluchači budou předem seznámeni s autorem a knihou - možná ne. Zařiďte se dle svého uvážení.

sus*
hodnocení

Dobrý den ,ale já to nebudu část budu to přednášet z pameti

sus*
hodnocení

a nestacilo kdybych řekla nazev knihy a autora?

mate59

Přednes nutno začít názvem titulu i jménem autora.Nebo to vyslovit po přednesu.

mate59
hodnocení

0x

Hlavně při přednesu dbát na intonaci hlasu,změnu hlasu při přímé řeči,jiným hlasem vypravěč,jiným osoby.Nespěchat,dodržovat tempo,správná artikulace,dostatečná intenzita hlasu.Zkuste si poslechnout nějakou rozhlasovou hru a to ať je vám vodítkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]