Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v šesté třídě jsem propadla z matematiky a ted jsem v osmé. Přemýšlím o tom že bych vyšla a šla na učnák na obor číšník. Tak bych se chtěla žeptat kdybych si podala přihlášku a oni mě přijali a já si to zatím rozmyslela tak jestli by byla možnost i když jsem si tu přihlášku už podala jít a dodělat si devátou třídu? Nebo když podám přihlášku tak už nemám možnost si to rozmyslet? Předem děkuji za odpověd Silvia Vacková
Dodělej si ZŠ, 9 třída je už taková volnější a tvůj výběr další školy bude přeci jen větší a třebas se najde i něco, co tě bude bavit. Uvědom si, že makat budeš celý zbytek života, takže není kam spěchat a zbytečně se ochuzovat o celkem bezstarostný život žáka/studenta.
Dovolím si nesouhlasit s názorem wnt, že student má bez starostný život. Sama jsem v 9. třídě a nemůžu říct, že bych neměla žádné starosti. Celé Vánoční prázdniny jsem proseděla u učení, dělání úkolů do školy a olympiád. Usuzuji, že wnt je starší generace a nezažil/a to, co po nás v této době chtějí ve škole.
Když si dnes cvičně dělám maturitu z matiky, tak koukám, že bych tak půlku příkladů dala žákům ZŠ ( za našich dob
takže, v tomto ohledu se mi zdá, že co po nás chtěli na ZŠ , to dnes chtějí na střední )
Pokud vím, tak podmínkou pro přijetí na střední školu/učiliště je to, aby měl ten žák dokončené základní vzdělání. To znamená, že když nedoděláš devátou třídu, tak nebudeš mít ukončené základní vzdělání a na učňák jít nemůžeš, ačkoli povinnou devítiletou školní docházku máš splněnou už po osmé třídě (jelikož jsi jeden ročník opakovala). Takže dodělat si devítku je tvá jediná možnost.
Představte si, že dokončené základní vzdělání již není podmínkou k přijetí na střední školu. Ta podmínka sice kdysi platila, ale už neplatí. Také jsem se strašně divil, když ředitel přijal žáka s nedokončeným základním vzděláním.
Tak mě napadá,jak bych se tvářil,kdybych věděl,že kolem mě krouží účtující číšník,který propadl z matematiky
U nás to bylo na tříletý učební obor obráběč kovů. Existuje nabídka dvouletých učebních oborů pro žáky s neukončeným základním vzděláním.
Např.:
Stačí jen hledat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.