Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončit povinnou školní docházku 8. třídou?

Od: silviavackova odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, v šesté třídě jsem propadla z matematiky a ted jsem v osmé. Přemýšlím o tom že bych vyšla a šla na učnák na obor číšník. Tak bych se chtěla žeptat kdybych si podala přihlášku a oni mě přijali a já si to zatím rozmyslela tak jestli by byla možnost i když jsem si tu přihlášku už podala jít a dodělat si devátou třídu? Nebo když podám přihlášku tak už nemám možnost si to rozmyslet? Předem děkuji za odpověd Silvia Vacková

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Souhlasím s první odpovědí: Dokonči základní školu!

Matematika je dnes všude a nedoknčíš-li 9. třídu, může/bude ti chybět i na učilišti.

S ukončenou ZŠ navíc budeš mít lepší výběr, kam dál.

wnt
hodnocení

2x

Dodělej si ZŠ, 9 třída je už taková volnější a tvůj výběr další školy bude přeci jen větší a třebas se najde i něco, co tě bude bavit. Uvědom si, že makat budeš celý zbytek života, takže není kam spěchat a zbytečně se ochuzovat o celkem bezstarostný život žáka/studenta. :)

pave*

Dovolím si nesouhlasit s názorem wnt, že student má bez starostný život. Sama jsem v 9. třídě a nemůžu říct, že bych neměla žádné starosti. Celé Vánoční prázdniny jsem proseděla u učení, dělání úkolů do školy a olympiád. Usuzuji, že wnt je starší generace a nezažil/a to, co po nás v této době chtějí ve škole.

xy

Když si dnes cvičně dělám maturitu z matiky, tak koukám, že bych tak půlku příkladů dala žákům ZŠ ( za našich dob :)

takže, v tomto ohledu se mi zdá, že co po nás chtěli na ZŠ , to dnes chtějí na střední :))

honzav88*
Ja jsem mladsi generace a fakt mohu potvrdit základní skola a ani stredni skola neni nic oproti tomu co vas čeka v pracovnim zivote... takove ruzne testy co se ve skole dělají jednou za mesic ci dva mam v praci denně. A no a ze si učila pres prazdniny? Ja zadny nemel:-D samozremne muze byt vas zivotni cil delat uklizecku ve skole. Pak budete mit bezstarostny uzasny zivot navic i prazdniny za minimlani mzdu a zivot nekde na ubytovně. Kazdy ma sve cile a je na vas kam míříte...

Jsem nepříliš stará generace, ale přesto trochu pamatuji, takže vím zcela přesně, že nároky na žáky/studenty jsou dnes výrazně nižší než tomu bývalo dříve. I přesto bych označil život studenta za bezstarostný - tehdy i dnes.

devitka
hodnocení

2x

Pokud vím, tak podmínkou pro přijetí na střední školu/učiliště je to, aby měl ten žák dokončené základní vzdělání. To znamená, že když nedoděláš devátou třídu, tak nebudeš mít ukončené základní vzdělání a na učňák jít nemůžeš, ačkoli povinnou devítiletou školní docházku máš splněnou už po osmé třídě (jelikož jsi jeden ročník opakovala). Takže dodělat si devítku je tvá jediná možnost.

x®

Představte si, že dokončené základní vzdělání již není podmínkou k přijetí na střední školu. Ta podmínka sice kdysi platila, ale už neplatí. Také jsem se strašně divil, když ředitel přijal žáka s nedokončeným základním vzděláním.

Tak mě napadá,jak bych se tvářil,kdybych věděl,že kolem mě krouží účtující číšník,který propadl z matematiky :)

silvia*
hodnocení

mohu se zeptat na jakou střední?

x®

U nás to bylo na tříletý učební obor obráběč kovů. Existuje nabídka dvouletých učebních oborů pro žáky s neukončeným základním vzděláním.

Např.:

stredniskoly.cz/...

stavebniskolakv.cz/...

Stačí jen hledat.

noco
hodnocení

2x
Povinný je jenom 9 let nikoliv do 9 třídy spolužák také vycházel v 8 třídě
,
Který propadl v sedmý třídě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]