Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , prosím o pomoc , vůbec nemůžeme hnout s tímto příkladem :
Katka narýsovala trojúhelník ABC.Střed strany AB si označila jako X a střed strany AC jako Y.Na straně BC chce najít takový bod Z , aby obsah čtyřúhelníku AXZY byl co největší.Jakou část trojúhelníku ABC může maximálně zabírat Čtyřúhelník AXZY?
Už jsem z podobných školních příkladů vypadl, ale:
Obsah AXZY lze rozdělit na obsah AXY a XZY. Je XY rovnoběžné s BC? Jak se určí obsah XZY?
Napsala jsem celou otázku tak , jak zde je zapsaná - proto netuším,je-li BC rovnoběžné s XY ...
No pak se není co divit, že "vůbec nemůžeme hnout s tímto příkladem". Zkuste tedy nejdřív hnout s touto "meziotázkou", tak jak ji položil hm. A pak uvidíte, že čtyřúhelník AXZY vždy¨zabírá polovinu obsahu trojúhelníka ABC a že tedy úloha je tak trochu chyták, ale naproasto primitivní. Proto jsem se ptal, o jakou úrove%n matematické olympiády se jedná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.