Ahoj všichni, prosím vás, nevíte, zda-li je možné studovat vyšší odbornou školu, obor fyzioterapeut bez jakéhokoli předešlého studia na střední zdravotnické škole? Studuji na SPŠ stavební a po maturitě bych se chtěla věnovat právě oboru fyzioterapie. Předem děkuji!
Pokud budeš mít maturitu, tak by to neměl být problém - akorát se to budeš muset doučit. Spíš by mě zajímalo, na jaké vyšší škole chceš obor vystudovat. Pokud chceš pracovat jako fyzioterapeut, tak nově je nejnižším vzděláním bakalářské studium na Vysoké škole. Nevím, jestli ještě nějaké vyšší školy tento obor nabízejí, ale ověř si co pak budeš moci dělat. Na vysoké škole je obor tříletý a pak se budeš moci ohánět nějakou uznávanou kvalifikací.
ahoj myslím,že ještě jde fyzioterapii studovat bez bakaláře,ale jistá si tím nejsem.zkus jihočeskou univerzitu tam nabízí kurzy s akreditací,ale bez titulu.(nebo nabízeli).jinak dobré stránky jsou www.scio.cz Tam jsou všechny vosšky a vysoké.hodně štěstí
Na VOŠ už obor fyzioterpeut studovat nejde, jak už tu bylo řečeno, nejnižší možné vzdělání je bakalář, což studuju já. Neboj, není to nic těžkýho a řekla bych, podle referencí, že je to na stejné úrovni jako VOŠ. To, že máš SPŠ stavební nic neznamená, taky jsem šla z gymplu. Měj se pěkně.
niki..
Ahoj, chodím na gymnázium a dále bych se chtela venovat fyzioterapii. Jenze mam problemy se zadama a tak mam trosku snizenou pohyblivost, myslis,ze je to mym kamenem urazu? Také bych se chtela zeptat na jakou presne chodis skolu.. predem dekuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.