Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Preklad věty s for

Od: dominik* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den. Potřeboval bych, prosím, poradit s jedním nov. titulkem.
- Mourinho is losing out to another European club for World Cup star.
Jak bych mel tuto větu překládat? Nevím si zde rady s tim "for". Jako by mi ve větě chybělo " is losing out the fight to another European Club for World Cup star.
Diky moc!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

naihonn*
hodnocení

0x

No je to tak, anglické věty rady leccos vynechávají, tím spíš v novinových titulcích. Jak já to vidím, tak souhlasím s tvojí intepretací.

joudic*
hodnocení

0x

for se pouziva i ve smyslu "vymenou za", ale tento pripad je spis ve smyslu, ze ztratil sanci vyhrat pohar nebo se zucastnit zase za dalsi tym, jakoze uz jednou mu to v jinem nevyslo nebo co ja vim *vtip* , bohuzel me fotbal nezajima, tak nevim co je co a kontext :)

nebo jestli jste to napsal blbe a misto for myslel tohle "to lose out to someone", tak to je normalni fraze...

ctenar*
hodnocení

0x

for je zkratka za "in competition/fight/... for" - viz treba zde (priklad c.2), tedy cesky "o"nebo "v boji/zapase/soutezi/... o [hvezdu Svetoveho poharu]".

Preklad: Mourinho prohral bitvu o hvezdu Svetoveho poharu s jinym evropskym klubem

nebo: Jiny evropsky klub porazil Mourinha v boji o hvezdu Svetoveho poharu

dominik*
hodnocení

Díky! Ale v původní větě vete to "v boji" není. Takže by melo byt?
P.S. Nemel by byt člen před World Cup star?
Diky moc
ctenar*

Je to nadpis a novinovy titulek. Tam se věci zkracují a vynechávají, protože je tam k dispozici jen určitý (malý) počet písmen (jsou velkým fontem a musí se vejít na 1 řádek).

Jestli se v běžné řeči používá více "in fight/competition for" nebo jen "for", to netuším. Tolikrát jsem to ještě neslyšel (jestli vůbec).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]