Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dostat na střední pedagogickou školu?

Od: terkaska odpovědí: 2 změna:
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli někdo neví jak probíhají přijímačky na střední pedagogickou školu?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

0x

Na kterou? Je to na webu te skoly.

doplněno 26.12.15 20:53:

Seznam skol - klikni dole na obor 75 a vyber zamereni).

Zde uz vybrana "Predskolni pedagogika".

hodnocení

0x

Dělala jsem je, ale je to už tolik let zpátky, že by Ti to stejně nepomohlo:

1/Hudebka: zazpívat lidovou píseň podle vlastní volby, intonace podle klavíru, zahrát jednoduchou skladbu /nástroj dle volby - klavír, kytara, zobcová flétna, jedna dívka si dokonce zvolila housle/.

2/Výtvarka: kresba 2 nádob, které se částečně překrývaly - uhlem. To je technika, ke které mám nejdál. Všechno se matlá, ošahá.

3/ Četba krátké pohádky /úryvku/ tak, jako bys ho četla dětem a chtěla je zaujmout. Měnit hlasy /jinak třeba Mášenka a jinak medvěd/, ztišovat hlas, doplnit různé zvuky - hooukala sova, foukal vítr...

4/ Tělocvik - předvést sestavu, kterou nám předem zadali a předvedli. Měli jsme 1/2 hodiny na to, abychom se ji naučily. Obsahovala různé kroky a poskoky, stojky, hvězdy, kotouly, váhu apod.

5/ Všeobecný přehled. Vzpomínám si, že se mě ptali na tehdy nějakou aktuální situaci v USA. Proč v SSSR, nevím, přestože ten SSSR byl tehdy daleko všudypřítomnější.;)

Ať se Ti podaří. Cvič si, ať jsi pružná, kresli, maluj, zpívej, čti si básničky i texty. A pokud hraješ na nějaký nástroj, tím líp pro Tebe.

Tohle jsou "talentovky". Jinak Tě čeká zkouška, jako na jiné SŠ, zřejmě matika, čeština a jazyk. Tak ať Ti to vyjde. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]