Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rovnoramenný pravoúhlý trojůhelník

Od: matyy* odpovědí: 6 změna:

Jak mám vypočítat z obsahu rovnoramenného trojúhelníku jeho přeponu? znam jen jeho obsah 0,18 cm.
vlastě toho je mnohem víc ale stačí mi jen tohle.

jsem moc vděčnej za každou pomoc.přeji hezky den.:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

2x

S = (1/2)a2

c = √(a2 + a2)

hodnocení

1x
Lze počítat i přímo přeponu c. U rovnramenného pravo)hlého trojjúheíníka je výška (samozřejmě) kolmá na přeponu a platí v = c/2. Takže S = ¼ c², c = 2√S (jak vychází i čtenáři).
ctenar*

Pekny trik s tou vyskou! Thaletova kruznice ...

paw*
hodnocení

0x
Tak si napis vzorecek pro plochu trojuhelnika. Zbnej ti vyjde odvesna za pomoci pane Phytagora se i prepona spocitat da.

iqtykve
hodnocení

0x
Povrch trojúhelníku » a*b/2
U rovnostraneho a*a/2
0,18=a*a/2
a=odmocnina(0,36)
a=0,6
Prepona a2 + b2 = c2 ( vše nadruhou)
a=b
2a2=c2
C= odmocnina (2*a*a)
C = odmocnina (2*0,6*0,6)

moravan*
hodnocení

0x

Pravoúhlý rovnoramenný nebo jen rovnoramenný? Pokud je pravoúhlý, tak plochu vynásobíme dvěma,Dostaneme plochu čtverce. Odmocníme a dostaneme stranu čtverce. Přeponu dostaneme podle Pythagor. věty a2+a2=c2.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]