Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí fyzikální pokus

Od: ht* odpovědí: 12 změna:

Ahoj,můžete mi poradit,děcka mají na zítra úkol do fyziky-udělat doma jakýkoli pokus a ve škole předvést.Čili, mělo by to být jednoduché,snadno proveditelné.Chodí do osmičky.Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kladívko, deska, úder na desku. Důkaz? Zvuk se šíří všemi směry. Jak jednoduché... *palec*

Pokud se trefíte do palce, lze konstatovat, že se bolest šíří rychlostí světla. ;)

repkin*
Dukaz, ze oko a analni otvor jsou propojene. Jak? Strcite-li si prst do oka, bolesti se po******. Pokud si strcite prst do analniho otvoru, bolesti se rozbrecite.
Nebo dalsi skodolibej... :-D lahev coca coly a balicek bonbonu mentos, idealni delat to venku, cely balicek otevrit, dat do ruky, odsroubovat lahev a v rychlosti tam vsechno vysypat. Nejakou mne detailne neznamou chemickou reakci coca cola vyleti ven z lahve do vysky skoro jako sampanske. :) .
Nebo kdyz jsme se chytli zdroje stejnosmerneho proudu, jeden jednoho polu a dalsi druheho, kdyz se dotkli, dostali ranu.Cim vic lidi bylo na jednom konci, tim vetsi ranu ten na druhem dostal :-D .
Z tech normalnich mne napada asi jen dukaz staticke elektriny ... trit pravitko o kus obleceni a pak s nim statickou elektrinou zvedat vlasy.
ht*
hodnocení

opravdu jsem se zasmála.*hej*

roman68*

a teď si představte , co se vám asi děje v žaludku ! viz pokus "mentos" *sok*

as
hodnocení

1x

sundat si umělý svetr, bude praskat nabitý el. náboj

přinést kus ledu a nechat ho roztát

lom světla - strčit brčko do sklenice s vodou

spojit zdířky v zásuvce - el. výboj

upustit skleničku na zem (z okna) a počítat jak dlouho padá

rozbití okna - působením síly se mění tvar tělesa - deformace

týmový pokus - 2 se rozběhnou proti sobě, při srážce změna hybnosti

hodnocení

0x

Zamnout si ruce...> cs.wikipedia.org: "práce potřebná k překonání třecí síly se mění třením převážně v teplo" ;{)>

radarbrdy*
hodnocení

0x

Školní trojůhelník postavit jakože kolmo a spustit třeba gumu. Isaac Newton: Zákon: Všechny předměty padají do středu země.

Proč to tak je, tak to dodnes nikdo neví :)

hodnocení

0x

a děcko si žádný pokus nenašlo? určitě úkol nebyl ze dne na den *nevi*

mladší holku mám v sedmičce, je to asi dva týdny nazpátek, co taky měli předvádět pokusy. ona si našla svíčku na měsíci, byla z ní nadšená :)

pokusyprodeti.cz/...

jako druhý pokus měla oddělování soli od pepře pomocí balonku:

vimproc.cz/...

starší holka chodí do devítky, ta si doma dělala něco z optiky, přesně nevím, fyzika mě nikdy nebrala a starší holka mi už pokusy neukazuje... ale co jsem tak letmo postřehla, za pomoci vody a špejlí zkoušela lom světla - určitě by se na něco takového dal najít taky odkaz.

roman68*

aneb kam zamířit , když lovíte rybu pod vodou (šíp, oštěp) ...nad ní nebo pod ní? Ryba je před vámi ...

a to je námět k pokusu - lom světla ve vodě

hodnocení

0x

Asi jdu pozdě, ale podívejt se na tohle:

roman68*
hodnocení

0x

a to je na Fyzice to krásné - pokusy !

Abstraktní matematika - tam jsme jen driloovali příklady a postupy...nuda !

ale pokusy to je vzrůšo a můžete to využít i v praktickém životě *palec*

Teď naposledy jsme zjiŠťovali - géčko -gr. konstantu ...takže nit a olůvko, měnili jsem délku závěsu a měřili dobu kyvu..a dle vzroce , pak určilii g.

ht*
hodnocení

děkuji Všem, kluci dostali jedničky,pomohli jste.Já jsem jako holka milovala fyziku a pokusy byly super.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]