Nejste přihlášen/a.
Ahoj,můžete mi poradit,děcka mají na zítra úkol do fyziky-udělat doma jakýkoli pokus a ve škole předvést.Čili, mělo by to být jednoduché,snadno proveditelné.Chodí do osmičky.Děkuji
Kladívko, deska, úder na desku. Důkaz? Zvuk se šíří všemi směry. Jak jednoduché... ![]()
Pokud se trefíte do palce, lze konstatovat, že se bolest šíří rychlostí světla.
sundat si umělý svetr, bude praskat nabitý el. náboj
přinést kus ledu a nechat ho roztát
lom světla - strčit brčko do sklenice s vodou
spojit zdířky v zásuvce - el. výboj
upustit skleničku na zem (z okna) a počítat jak dlouho padá
rozbití okna - působením síly se mění tvar tělesa - deformace
týmový pokus - 2 se rozběhnou proti sobě, při srážce změna hybnosti
a děcko si žádný pokus nenašlo? určitě úkol nebyl ze dne na den ![]()
mladší holku mám v sedmičce, je to asi dva týdny nazpátek, co taky měli předvádět pokusy. ona si našla svíčku na měsíci, byla z ní nadšená ![]()
jako druhý pokus měla oddělování soli od pepře pomocí balonku:
starší holka chodí do devítky, ta si doma dělala něco z optiky, přesně nevím, fyzika mě nikdy nebrala a starší holka mi už pokusy neukazuje... ale co jsem tak letmo postřehla, za pomoci vody a špejlí zkoušela lom světla - určitě by se na něco takového dal najít taky odkaz.
a to je na Fyzice to krásné - pokusy !
Abstraktní matematika - tam jsme jen driloovali příklady a postupy...nuda !
ale pokusy to je vzrůšo a můžete to využít i v praktickém životě ![]()
Teď naposledy jsme zjiŠťovali - géčko -gr. konstantu ...takže nit a olůvko, měnili jsem délku závěsu a měřili dobu kyvu..a dle vzroce , pak určilii g.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.