Nejste přihlášen/a.
Ahoj,můžete mi poradit,děcka mají na zítra úkol do fyziky-udělat doma jakýkoli pokus a ve škole předvést.Čili, mělo by to být jednoduché,snadno proveditelné.Chodí do osmičky.Děkuji
Kladívko, deska, úder na desku. Důkaz? Zvuk se šíří všemi směry. Jak jednoduché...
Pokud se trefíte do palce, lze konstatovat, že se bolest šíří rychlostí světla.
sundat si umělý svetr, bude praskat nabitý el. náboj
přinést kus ledu a nechat ho roztát
lom světla - strčit brčko do sklenice s vodou
spojit zdířky v zásuvce - el. výboj
upustit skleničku na zem (z okna) a počítat jak dlouho padá
rozbití okna - působením síly se mění tvar tělesa - deformace
týmový pokus - 2 se rozběhnou proti sobě, při srážce změna hybnosti
a děcko si žádný pokus nenašlo? určitě úkol nebyl ze dne na den
mladší holku mám v sedmičce, je to asi dva týdny nazpátek, co taky měli předvádět pokusy. ona si našla svíčku na měsíci, byla z ní nadšená
jako druhý pokus měla oddělování soli od pepře pomocí balonku:
starší holka chodí do devítky, ta si doma dělala něco z optiky, přesně nevím, fyzika mě nikdy nebrala a starší holka mi už pokusy neukazuje... ale co jsem tak letmo postřehla, za pomoci vody a špejlí zkoušela lom světla - určitě by se na něco takového dal najít taky odkaz.
a to je na Fyzice to krásné - pokusy !
Abstraktní matematika - tam jsme jen driloovali příklady a postupy...nuda !
ale pokusy to je vzrůšo a můžete to využít i v praktickém životě
Teď naposledy jsme zjiŠťovali - géčko -gr. konstantu ...takže nit a olůvko, měnili jsem délku závěsu a měřili dobu kyvu..a dle vzroce , pak určilii g.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.