Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
jak již název napovídá jde o asijské jazyky. Strašně moc mě zajímá Asie a všechno okolo. Navíc se chci už dávno naučit nějaký jazyk přesněji řečeno korejština, japonština nebo čínština. Přemýšlím, co z těchto daných jazyků zvolit.
Zajímalo by mě, jestli ji někdo z Vás umí/studuje/vyučuje.
Žijete někdo v dané zemi? Jak se tam žije?
Jak těžké je naučit se tyto jazyky jak po stránce psací tak fonetické?
Jak velké uplatnění je s těmito jazyky?
Osobně mě víc láká korejština, je měkčí než japonština a pro mě lépe zní ale na druhou stranu si neumím představit, že bych ji v ČR využila.
Co si myslíte vy? Hezký den
láká korejština, ... pro mě lépe zní ale na druhou stranu si neumím představit, že bych ji v ČR využila.
S tim mnozstvim korejskych firem v CR bych se o praci vubec nebal.
Korea je druhy nebo treti nejvetsi zahranicni investor v CR a chteji v pristich letech investovat jeste vice.
Videl jsem nekde na Youtube spravne cesky psany komentar nekoho s korejskym jmenem, kdo tvrdil ze je Ceška. Nevim jestli v CR nekteri Korejci ziji s rodinami a kolik techto dvoujazycnych deti je.
Na youtube jsou v anglictine kanaly belochu (Americani, Britove, dalsi Evropane), kteri ziji v Japonsku, Korei nebo Cine a delaji videa o kazdodennim zivote.
Osobně mi korejština zní taková "ufňukaná", hlavně když člověk slyší mladé holky (tak do 25 let), ale to bude hlavně asi následek záměrné "roztomilosti" (viz japonské kawaii )
I u kluků je to ale slyšet. Zní to ale trošku více jako váhání v řeči, tak nevím, nakolik je ta intonace součástí jazyka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.