Nejste přihlášen/a.
Ano na to jsem se koukala, jenže tohle je u normálního ale já potřebuju elektromagnetickou indukci a navíc mi nikdo tady neřekne kudy vede rychlost
Směr indukovaného proudu určíme Flemingovým pravidlem pravé ruky:
Pravou ruku položíme dlaní na vodič tak, aby indukční čáry vstupovaly do dlaně a odvrácený palce ukazoval orientaci rychlosti vodiče. Potom dohodnutý směr proudu ve vodiči je od hřbetu k napjatým prstům ruky.

0x
na obrázku č. 1 je znázorněn vodič (kroužek) a tečkou v něm je naznačen směr proudu ve vodiči (směrem k nám)?
souhlas?
pak dle pravidla levé ruky: do dlaně vstupuje vektor magnetické indukce (z pólů magnetu) , psrty ukazují směr proudu ve vodiči a odtažený palec sílu působící na vodič (její vektor) a ten by měl být dle mého shodný s vektorem rychlosti pohybu vodiče.
tedy směr nahoru (kolmý k vektoru mag. ind. a k vektoru proudu)
doplněno 16.12.15 17:31:
samozřejmě pokud je to obráceně - tedy chci , aby vodičem procházel proud v dohodnutém směru pak rychlost pohybu vodiče musí být opačná než síla působící na elektrony ve vodiči a to jen kvůli dohodě o směru el. proudu .
doplněno 16.12.15 17:41:
protože dohodnutý směr proudu je směr pohybu kladně nabitých částic (je stejný jako vektor elektrické intenzity E)
doplněno 16.12.15 17:45:
pak bych použil pravidlo levé ruky tak, že vektor mag.indukce vstupeje do dlaně, prsty ukazují vektor pohybu vodiče a palec ukáže dohodnutý směr produ..
- Faradayův zákon elektromagnetické indukce
- Všechna témata elektromagnetismu
- Elektromagnetická indukce
- Elektromagnetická indukce - domácí úkol
- Ovlivňuje indukční vařič zdrav.nezáv. pokrmů
- Škodlivost mobilů ap.
- Sklokeramickou či indukční varnou desku?
- Indukční vařič
- Elektrická instalace v paneláku
- Elektromagnetická indukce
- Eleektromagnetická indukce
- Proč starý zesilovače šumí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.