Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odřené brýle

Od: ajvena odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.Můj syn (4 roky) chodí do školky a nosí celkem silné brýle.Dnes jsem ho byla v poledne vyzvednout,jsem na mateřské,tak chodí domu po obědě.A má celkem dost odřené jedno sklíčko na brýlích a několik modřin.Prý se nějak poštuchovali z jednim spolužákem,na kterého mimochodem jsou slyšeny stížnosti i od ostatních maminek a ten ho schodil na zem.Zajímá mě kdo za ty brýle nese tedy vinu,kdo by mohl pomoci škodu uhradit a co v takové situaci dělat? Něco podobného se odehrálo před 3 měsíci,kdy mu ten samí chlapec brýle vzal a přetrhl obroučky.Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Máte nárok na náhradu škody. Ve školce za dítě zodpovídá školka, tak vymáhejte po školce. Rodiče "výtržníka" jsou mimo - dítě bylo v péči školky.

albatros498022*
hodnocení

0x

Vyražte za rodiči a chtějte náhradu škody.

rocco*
hodnocení

0x

Holt se seberte i se synkem běžte za rodiči toho kluka ať si uvědomí jaké mají kvítko, požadujte náhradu. Nahlaste to i ve škole.

ajvena
hodnocení

Moc děkuji za rady.Dnes jsem byla v optice a bylo mi tam také řečeno,že proti takovým věcem je školka pojištěna a škodu by měla uhradit. Paní učitelka mi řekla, že se mám smířit s tim,že syn bude bud normálně v kolektivu a takové věci,že se občas stanou (nevím co je občas,jak jsem psala před 3 měsíci to bylo to samé), nebo že si ho nechá někde bokem u sebe nejspíš pod dozorem-takovou reakci a odpověd jsem teda nečekala.Jo,kdyby zakopl venku,tak bych to nejspíš neřešila,je mi jasný,že tam neni sám a že nemůže p.učitelka dohlížet jen na něj,to se holt stává.Já jen,že vždy dělají drahoty,když jen nějaké dítě ve školce popoběhne,že se to nesmí kvůli úrazu,ale když se tam jak řekla "jen poštuchují" tak je to nejspíš v pořádku.Máme to dál řešit s p.ředitelkou,ta tam dnes nebyla,tak uvidíme zítra jak dopadnem.

asd1

Drahoty dělají aby to nemuseli řešit. Kde je hranice co hodit za hlavu a co ne? Odřené brýle, roztrhaná bunda, čepice hozená do potoka? Pokud kolektiv nebo někdo z kolektivu něco rozbije, odpovídá za to školka a má na to pojistku.

Zavřít ho na samotku aby ho nikdo nemohl pošťuchovat je nesmysl, ale nechat je aby brejle lítaly po zemi je taky chyba. A hlavně trestat by měla toho co poškodil a ne toho co letěl hubou na zem. Tj. pokud vytáhnout pod dozor mimo kolektiv tak jedině toho "strkače"

Š ředitelkou slušně sepsat škodu a chtít náhradu, nenechat se odbýt.

plavest*
hodnocení

0x

Chováte se jako naši snědí spoluobčané, kteří za vše chtějí odškodnění. Víte, já být ředitelkou té školky, tak vašemu dítěti odškodnění vyběhám, i kdyby to bylo z mé kapsy a pak vaše dítě vyloučím pro nepřízpusobivost. Vaše dítě je andílek? Jak víte, že občas on neublíží jinému dítěti? Třeba do někoho nechtěně strčí, ten upadne a něco si zlomí.Snad si nemyslíte, že učitelky chtějí, aby se vaše děti pošťuchovaly? Jiná maminka si zase bude stěžovat, že děti si nemohou dělat co chtějí.Jestli je nějaké dítě agresivní, řešte to s jeho rodiči, snad si nemyslíte, že je někdo agresivitě učí? Vlastně učí - rodiče. Spousta jich říká dětem, nenech se, vraz mu jednu. A to, že má vaše dítě poškrábané brýle svědčí o tom, že špatně vidí a je potom neobrané a má problémy s motorikou.

hgfds

No nechcete vy psát lékařské knihy? To, že někdo špatně vidí, neznamená, že je neobratný a má problémy s motorikou!

ajvena
hodnocení

Chtěla bych vidět pána,jak by se mu líbilo,kdyby ty brýle měl platit on a ještě by ani nevěděl,kdy ho takové "překvapení" čeká.

plavest*

To nemusím do lékařských knih psát, už to v nich je.

ajvena
hodnocení

Brýle nejsou zrovna nejlevnější záležitost,obzvlášt ted před vánocemi je to opravdu nemilé.Posledně jsme to nijak neřešili,když mi předávali syna s brýlemi na 2 půlky a s vysvětlením,že mu je dotyčný chlapec sebral a přetrhnul.Dobrý,neřešili jsme to,stane se a koupili jsme celé brýle nové.Po ani ne 3 měsících se stane téměř to samé z rozdílem,že musíme koupit "jen" jedno sklíčko.Kdyby mé dítě někomu něco poškodilo,chápala bych,že je třeba poškozeného odškodnit,nepřijde mi na tom nic divnýho,at jde o brýle,mobil atd.Pokud někoho muj syn poštuchuje,nebo by snad někomu ublížil až tak,že by si někdo něco zlomil,tak je snad dost pravděpodobné,že bych o tom už dávno věděla, jak od paní učitelky,tak od té maminky,nemyslíte?.Agresivitu toho chlapce těžko budu řešit já,muj syn to neni.To už od lonského roku řeší jeho maminka s paní učitelkou a zřejmě s nim i kvůli tomu někam dochází.Mimochodem v příspěvku řeším poškození brýlí a možné odškodnění a ne nějaké modřiny.Ano,vidí špatně a je neohrabaný a právě proto nosí ty brýle,aby tomu tak nebylo.Jestli je podle vás nepřizpůsobivý každý,kdo nosí brýle a vyloučil by jste takovou osobu ze školky,školy,práce atd. ,tak to je jen váš názor a já osobně jsem ráda,že takových lidí ve svém okolí moc neznám. Přeji hezký zbytek dne. Nashledanou

plavest*
hodnocení

0x

Můžete se zeptat rodlčů onoho rošťáka, zda ho mají pojištěného a nechat si škodu zaplatit z jeho pojistky.Je to stejné, jako když dítě na návštěvě nebo v obchodě něco zničí,tak pojišťovna plní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma poškrábané brýle

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]