Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rýsování příkladu

Od: kukanon odpovědí: 4 změna:

dobrý den, mám ukol narýsovat kosodélník se stranou a = 6 cm úhel alfa =40° a stranou e = 8 cm
Nevím si rady co to znamená ta strana e

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

1x

čistěně náááhodou, nemyslí paní učitelka stranu e jako úhlopříčku e? Není to dobré, myslet si, že paní učitelka něco neříká správně, ale co kdyby...? VIz cs.wikipedia.org/...

Type or paste your content heretohle mi připadá nejpravděpodobnější, přostě přeřek/přepis.

Ono taky, vzato kol a kolem, k úplnému zadání zadání pro blbce nebo pro rejpaly) by patřil popis značené, něco jaho "kozodélník a vrcholech A,B,C,D, kde ZB, BCF, ...DA jsou sousední, A sC jsou protilehlé a také D a B jsou protilehlí, se stranami AB . a" (atd.). To by ovšem nesmírně zatěžovalo zadávání a proto se bez podrobnějšího vysvětlování používá zažitý úsus, který odpovídá tomu, co píše Hejkal a co ukazují obrázky v obou odkazech. Takže asi pančitelka opravdu měla na mysli ten úzus a e bude úhlopříčka AC, a jen se přepsala. (Ale, samozřejmě, je to jen naěe hypotéza, za paní učitelku nikdo z nás odpovědně mluvit nemůže.)

hodnocení

0x

kosodélník má dvě a dvě protilehlé strany shodné délky.

takže narýsuj jednu délku, vynes úhel, nanes druhou délku, potom rovnoběžku s první délkou a nakonec rovnoběžku s druhou délkou.

je to podobné jako obdélník. Jen úhel není 90 stupňů, ale 40...

doplněno 11.12.15 16:53:

obecně se i u kosodélníku strany značí jedna strana a, druhá strana b... to e by měl vysvětlit ten, kto úlohu ve škole zadal

ciselnik.artega.cz/...

kukanon1
hodnocení

Jenže já neznám druhou délku, právě na to mám tu stranu e a to nevím co znamená, proto se ptám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]