Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je dobře ,,Ich mag sehr Fremdprachen lernen,, (Mám ráda učit se cizí jazyky) a Ich möchte dich kennen lernen. (Chtěla bych e s tebou seznámit) a englisch a deutsch je s malým písmenem nebo velkým?
Děkuju
chybí tam S - Fremdsprachen.
dodal bych "... sehr GERNE Fremdsprachen Lernen". (Většinou v takovém kontextu uvažují "Lernen" jako podst. jm. - učení - spíš než infinitiv, proto velké písmeno).
Přídavná jména a příslovce odvozená od vl. jmen (např. englisch, deutsch) píšeme v němčině (podobně jako v češtině) s malým písmenem, nejsou-li prvním slovem v názvu.
...a kromě toho: žádné FremdSsprachen> to "s" tam nepatří. Gern a gerne je jedno. Kennenlernen dohromady (dělí se pouze v rámcových konstrukcích typu: Ich lernte ihn schon früher kennen.).
...se omlouvám podle nového pravopisu z února 1996 : kennen lernen (už jsem se dlouhos nikým nepoznával )
hawara: tazatelka tam měla "Fremdprachen", proto jsem psal o chybějícím S. Ještě mi budete tvrdit, že tam nepatří?
no já nevím, nejsem němčinář, ale mám naposlouchané cosi jiného.
Kennen lernen je něco jako seznámit se s něčím, naučit se něco používat.
Chtěl bych se s tebou seznámit se podle mě řekne Ich möchte mit dich bekannt werden.
no jasně. Aus bei mit nach von zu a mit dir bekannt werden...
Běžná a hodně frekventovaná fráze: Es freut mich Sie kennengelernt zu haben.
(Ale neznamená to : Těší mě, že jsem se naučil Vás používat)
Předložka mit se pojí s 3. pádem ► mit dir
Předchozí odkazy vedou na Duden.de.
Připojuji odkaz na Korrekturen.de: bekannt werden
Docela zírám. Internetový Duden doporučuje kennenlernen, zatímco kennen lernen pouze připouští jako alternativu.
"Nový pravopis německého jazyka podle posledních usnesení z února 1996", 2. aktualizované vydání (DudenVerlag Manheim-Leipzig-Wien-Zürich) uvádí jako staré psaní kennenlernen a jako nové psaní kennen lernen. Tedy možnost kennenlernen vůbec nepřipouští.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.