Nejste přihlášen/a.
ufff ten trojúhelník není nakreslen a okótován správně a výpočet v také není dobře !
v je tělesová výška a 4 cm je délka podstavné hrany- ne boční hrany.
Nejpve spočítat úhlopříčku podstavy u2= 16 + 16..a pak její půlka je Odmocnina z 8 (tedy 2.odm2 (takže nikoli v ale u/2)
a pak platí že tg 60 = v/(2odm2) a z toho vyjde v = odm.3 krát 2 krát odm.2 což je právě 2 krát odm.6.
(tg60 jedruhá odmocnina ze 3)
a pak objem bude V = 16 . 2 . odm6 /3 = 32/3 krát odm6 ..cm2
S = Spodstavy + 4.Sstěny = 20 + 4.([a.b]/2) = 20 + 2.(2√5 . 2.√5) = 20 + 8.5 = 60
Ty pocitas s "v" misto s "b" a jeste tam mas "20." misto "20+" a vubec je ten tvuj vzorec cely blbě.![]()
vubec je ten tvuj vzorec cely blbě.
Tak cely blbe neni (uz jsem ho pochopil), ale ty vsechny chyby, ktere jsem zminil, porad obsahuje.
skromný dotaz - za který se stydím..jak do textu symbol odmocniny - ve speciálních znacích jsem ho nenašel !
díky..nebo má psát vzorce v Open Office a překopírovat?
díky
Google HTML Entities. Napr. W3C, Wikipedia (odkazuje na tabulku), ...
Symbol se jmenuje "radic".
Konkretne: pro vytvoreni √5je nutno napsat tento text (bez mezer): & radic ;5
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.