Nejste přihlášen/a.
ufff ten trojúhelník není nakreslen a okótován správně a výpočet v také není dobře !
v je tělesová výška a 4 cm je délka podstavné hrany- ne boční hrany.
Nejpve spočítat úhlopříčku podstavy u2= 16 + 16..a pak její půlka je Odmocnina z 8 (tedy 2.odm2 (takže nikoli v ale u/2)
a pak platí že tg 60 = v/(2odm2) a z toho vyjde v = odm.3 krát 2 krát odm.2 což je právě 2 krát odm.6.
(tg60 jedruhá odmocnina ze 3)
a pak objem bude V = 16 . 2 . odm6 /3 = 32/3 krát odm6 ..cm2
S = Spodstavy + 4.Sstěny = 20 + 4.([a.b]/2) = 20 + 2.(2√5 . 2.√5) = 20 + 8.5 = 60
Ty pocitas s "v" misto s "b" a jeste tam mas "20." misto "20+" a vubec je ten tvuj vzorec cely blbě.
vubec je ten tvuj vzorec cely blbě.
Tak cely blbe neni (uz jsem ho pochopil), ale ty vsechny chyby, ktere jsem zminil, porad obsahuje.
skromný dotaz - za který se stydím..jak do textu symbol odmocniny - ve speciálních znacích jsem ho nenašel !
díky..nebo má psát vzorce v Open Office a překopírovat?
díky
Google HTML Entities. Napr. W3C, Wikipedia (odkazuje na tabulku), ...
Symbol se jmenuje "radic".
Konkretne: pro vytvoreni √5je nutno napsat tento text (bez mezer): & radic ;5
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.