Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím kdo má pravdu í/ý

Od: taconevi odpovědí: 18 změna:

Zdravím, potřebuji pomoc! Včera jsme ve škole psaly diktát a já napsala - bílých horách- a učitelka mi zaškrtla že po B má být Y kdo měl pravdu?Děkuji za rady:)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nemá pravdu - ptal bych se na zdůvodnění!

taconevi
09.12.15 16:17
hodnocení

Děkuji:)

hodnocení

3x

Správných odpovědí je zde již dost, nebudu papouškovat. Jen malá ukázka, když si oba stojí za svým. :)

Nevím kdo má pravdu í/ý
taconevi
hodnocení

Tak takhle to na našich pracích ve škole taky vypadá*smich*

iv®
hodnocení

1x
No to určitě ne, po b je stoprocentně í, a ve slově psali taky měkké, jedině že by jste byly ve třídě jen holky.
taconevi
hodnocení

Dobře Děkuji:)

pt®
hodnocení

1x

pokud se jedná o bílé (například zasněžené) hory, tak je po B - í, v tom případě máš samozřejmě pravdu ty a ne paní učitelka.

Já jednou přišla do školky pro děti a na nástěnce visela cedule: "Ve školce se vyskytli vši". Nevěřila jsem svým očím a hned jsem paní učitelku upozornila na chybu.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, paní učitelka je nepozorná, má nějaké starosti nebo je zamilovaná.

V tomto případě se "sekla" a musíte ji potrestat . Zdravím!

figurek*
hodnocení

0x

já jsem jednou napsal do slohovky, že dřužstevníci spojili meze s poli. Paní učitelka to s poli škrtla a napsala s poly.

To s poly škrtla ještě jednou a nad něj napsala s polemi. No prostě paráda.

Ty máš pravdu. Bílá hora je přece Bílá a ne Býlá.

ohneta*
hodnocení

0x

Pokud jste ve škole jen samé holky, tak máš druhou větu napsánu správně. Pokud máte ve škole byť jediného kluka, je správně ...psali diktát. Jinak máš pravdu ty, je to s měkkým.

hodnocení

0x
Také zdravím.
Neděláš si z nás legraci?
Pokud ne,tak pošlete učitelku zpět do I.stupně základní školi.Nebo,že by školy? :-D
Paní učitelka jistě diktovala býlí v horách a vy jste si to špatně opsali :) Bylinky budou s tvrdým a budete li protestovat, ještě vám udělá červené véčko mezi slova. .. ... Přeci nepřizná chybu.

joudic*
hodnocení

0x

bych rekl, ze se prepsala a chyba bude o radek vys a podobne a nebo vubec. Nebo si myslela ze opravuje býlí (byliny), coz je taky diktatova klasika. Cist furt dokola ten naskrabany vykonstruovany diktatovy text, to jednoho zblbne :)

taconevi
hodnocení

Dobgře moc díky:)

hodnocení

0x

To tvrdé y je kolosální blbost,to je vidět koho dneska pustí k učení dětí...

roman68*
hodnocení

0x

no pozor! a co býlí? plevel !

co když existují nějaké Býlí hory? tedy hory na kterých roste plevel? co když jsou plné býlí?

je fakt, že by pak zase muselo být po L měkké í ..

doplněno 09.12.15 21:31:

takže platí, že i mistr tesař...tedy paní učitelka ...

doplněno 09.12.15 21:33:

leda že by myslela býl a ne býlí ...mno sám jsem zvědav ! jak ti to zdůvodní !..i tak je to dost "kostrbaté"

roman68*
hodnocení

0x

ještě jedna varianta mě napadla-nemohla ses přeslechnout..? ..třeba "ukryty (poklady) byly v horách? já už jsem starší a občas sev také přeslechnu nebo přeřeknu:)

pak by se to třeba dalo vysvětlit a obě byste měly "pravdu"

rocco*
hodnocení

0x

Se stane, mě se učitel ptal na hlavní město Tuniska, řekl jsem Tunis. Dal mi kouli. Šel jsem za ředitelem si stěžovat a hned jsem dostal jedničku. Horší to bylo na fyzice, úča se mě ptala: pověz, co je čas? Odpověděl jsem s úsměvem: čas jsou peníze:), úča se pousmála a řekla: máš pravdu a dostal kouli. Tahle byla oprávněná..*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]