Nejste přihlášen/a.
Wikipedie poměrně jednoduše vysvětluje, co je to metafora. Da příkladyz Wikipedie: Zub pily - má pila stejné křoupáky jako ty? Nemá. Proto je to metafora. Kapka štěstí. Je štěstí tekuté? Není.
Postupuj v básni slovo za slovem a hledej. Juliánovské louky - je v Brně Juliánov? Ověř si. Lehávat na louce - zavzpomínej, jestli to jde. Město zapadá - popřemýšlej, jestli to jde.
Atd. Něco jistě najdeš.
Psala jsem, že se má jít slovo za slovem a přemýšlet, jestli je to tak i ve skutečnosti. Moje poslední rada: Slyšel jsi někdy plakat žáby? Jestli je i toto málo, pak vřele doporučuji doučování.
Já dokážu najít co to znamená. Ale prostě to nedokážu najít v textu
Proto se vás ptám. Nevim proč, ale prostě rozbor textu mi moc nejde, nedokážu prostě tyhle básnické obrazy najít :/
No tak se mrkněte, jaké literární prostředky vůbec jsou, co to taková metafora, příp. metonymie, přirovnání apod. je, následně tyto prostředky zkuste v textu najít sám/sama, no a nakonec nám předložte svůj vlastní, vypracovaný úkol ke kontrole. My do té doby poradíme/pomůžeme těm, co se nejdřív snaží sami, a pak se k vám vrátíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.