Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuji poradit, jestli můžu napsat v němčině toto souvětí takto: Wenn wir in mein Zimmer betreten, können wir rechts mein Bett sehen.
Není to správně. Sloveso betreten (jako ostatně všechna německá slovesa s příponou be-) je sloveso přechodné, to znamená, že vyžaduje předmět ve 4. pádu bez předložky.
Příklady: das Problem besprechen vs. über das Problem sprechen, nebo in das Zimmer treten vs. das Zimmer betreten.
Tvoje souvětí pak bude (víceméně) správné, když napíšeš: Wenn wir mein Zimmer betreten, können wir rechts mein Bett sehen.
*předponou
ano, také bych to tak viděl..bez té předložky in
ale přiznávám nebyl jsem si jistý - znělo mně to s tou předponou nějak neněmecky - tak jsem se raději podíval do slovníku
PS:němčinu jsem se učil na školách cca 7 let..ale dlouho jsem ji nepoužíval..takže díky za dotaz,alespoň si ji zase oživím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.