Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebovala bych pomoci z fyzikou máme zadany úkol a já na to nemohu přijít. Zadání zní: Cyklista projel zatáčkou o poloměru křivosti 10 metrů rychlostí 18 km/h. O jaký úhel se musel cyklista odklonit ze svislého směru?
Prosím jestli je tady někdo kdo tomu rozumí pomozte mi.fyziku trochu chápu ale tohle zrovna ne. Děkuji
Prosím jestli je tady někdo kdo tomu rozumí pomozte mi.fyziku trochu chápu ale tohle zrovna ne. Děkuji
2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
x®
0x
V těžišti bicyklu s cyklistou působí dvě navzájem kolmé síly: svisle dolů tíhová síla o velikosti FG = mg, vodorovně směrem od středu křivosti zatáčky odstředivá setrvačná síla Fs = mv2/r. Pro úhel α, který svírá se svislým směrem, platí tgα = Fs/FG

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]