Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam na středníí? práva

Od: baraa1* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat jestli tady náhodou někdo nechodí\ nechodil na nějakou střední školu z které pak šel na právnickou fakultu...chtěla bych vědět jaká střední škola na to bude nejlepší..

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jany23
hodnocení

2x

dobrý den,

já se hlásila na střední obor veřejnosprávní činnost, taky jsem chtěla jít na práva. Jenže přijímačky jsou takové, že se tam dostanou jen lidi co umí scio testy ( a na ty potřebuješ určité znalosti) Takže nejlepší je jít, na gympl.

baraa1*
hodnocení

děkuju za odpověď :) já už na 6-letém gymplu jsem ( 9 třída), ale právě se mi líbila škola TRIVIS (veřejnoprávní) a rozhodovala jsem se jestli zůstat na gymplu nebo jit na TRIVIS.
A můžu se zeptat jak jste se nakonec rozhodla?

jany23

Já jsem se nerozhodla, oni rozhodli za mě. *plac*Já sice na Trivis nechodila, ale na jinou státní školu obor veřejnosprávní činnost. Která mě bavila, super kolktiv, a něco praktického jsem se i naučila. Moc jsem na ty práva chtěla, Jenže scio (ZSV) se skládá ze 3 částí, první část- folozofie, psychologie a atd (to se nejvíc bere na gymplu) druhá část právo, a třetí část ekonomika a ještě něco ( ale už si nepamatuju). Takže, tu první část jsem měla uplně mizerný percentil, ale právo to jsem měla percentil 80%, ale tak co mi to bylo platné že, když se hlásím na práva, a mám zanlost práva na 80% a psychologii, sociologii, a atd jsme nebrali dopodrobna, takže percentil okolo 30%. V závěru, když se všecky části zprůměrovaly, tak jsme měla percentil okolo 45. Takže jsem se nedostala, a nic jiného my nezbylo, než jít na jedinou školu (nebudu jmenovat) kde brali podle průměru, ale moc se mi tu nelíbí. Protože je tu hodně matiky- kterou máme znát z gymplu (kde většina nechodila) a máme ji 7 hodin týdně , a taky je tu špatný kolektiv učitelů,( kteří nemají dobré vztahy mezi sebou), což jde opravdu hodně znát. Kdybych se rozhodovala ( a byla bych v 9.třídě), tak bych šla na gympl. I když by mě nebavily předměty, jako biologie, fyzika, chemie a matika. Ale asi bych měla větší šanci se dostat.

baraa1*
hodnocení

Opravdu vám moc děkuju! Strašně jste mi pomohla :) Mě se líbí práva a psychologie a myslím že na ty práva se taky dostanu těžko ..tedy spíš nedostanu, ale když už tak bych to chtěla aspoň zkusit. A s psychologií ..to bych řekla že je taky lepší gympl a pak VŠ..

hodnocení

2x

gympl, vůbec neváhej, zůstaň na gymplu!

Veřejnosprávní je pro tebe ztráta času, když jsi na 6-letém gymplu.

Přijímačky na práva jsou velmi těžké a berou asi 20% uchazečů. Percentil cca nad 80 - 90% . I gympláci mají problém přejít přes přijímačky, veřejno-správní ne...velmi si omezíš výběr vysoké školy a budeš mít adminsitrativní obor, ze kterého maturanti končí na pracáku

baraa1*
hodnocení

Děkuju moc :)) Jak už sem psala výš..líbí se mi práva a psychologie a asi pro obojí bude lepší gympl.

hodnocení

2x

Baraa1

Dovolím si přidat svuj názor podložený faktem, můj soused studuje práva třetím rokem na MUNI a šel na práva, nikoliv z gymplu ale z obchodní akademie, a dostal se v pohodě, tak to jen tak pro úplnost, a abych tazatelce ukázal výjimku potvrzující pravidlo, protože jak koukám jsem v minoritě oproti gymplu :-D

Za sebe ti Baruško, přeji hodně úspěchů, nejen při výběru střední školy, ale i v osobním životě. Nacházím se totiž v podobné situaci jako ty, tak nezapomeň co ti teď píši NADĚJE UMÍRÁ POSLEDNÍ, DRŽ SE *palec*

Václav K.

baraa1*
hodnocení

Moc vám děkuju! a taky přeji hodně štěstí, když se nacházíte v podobné situaci :) Je to těžké jsem strašně nerozhodný člověk :D a bojím se kdybych šla na TRIVIS tak pak že se na práva nedostanu a pak moc vysokých škol na výběr nebude. A z téhle školy nevím jak bych šla na psychologii nebo třeba něco s cizíma jazykama :\

Takže když nevyjdou práva tak, by jste se chtěla věnovat, psychologii nebo cizím jazykům?

Ono co vím tak na Masarykově univerzitě jsou na všechny obory (krom medicíny, což je můj případ) jako příjmačky TSP a ty jsou jednotné a co jsem se díval na testy z minulých let třeba přímo na právech, tak tam se jedná o otázky na kulturní přehled, analytické myšlení, práce s textem atd. např tam byla otázka, že máte přeházená slova a první a poslední zůstanou stejné a vytvotřit to z těch písmen,

nebo otázky typu jsem otcem člověka na obrázku moje sestra ... atd.

no a z toho kulturního přehledu třeba něco z bible nějaká základní otázka, nicméně kouknětě se sama

muni.cz/...

Chci Vám pomoc, protože jste v pdobné situaci jako já, třeba Vám to k něčemu bude.

Hezký večer

Václav K.

baraa1*
hodnocení

Přesně tak. Tyhle věci mě zajímají nejvíce.
Strašně moc jste mi pomohl. Jste hodny :) a jsem vám moc vděčná..tak jsem to mela dřív doktorka nebo právo..
Hezký večer :)

Rád jsem pomohl, hodně úspěchů. *palec*

baraa1*
07.12.15 20:24
hodnocení

Vám taky :)

garry
hodnocení

0x

pokud práva, potom jedině gyml. Žádná jiná, stejně dobrá možnost neexistuje.

hodnocení

0x

Já bych také hlasovala pro gymnázium. Když už vůbec nic jiného, znáš kantory a oni tebe, znáš děcka a jestli se ti jenom trošku daří, pak neváhej a zůstaň. Nebudeš se muset srovnávat s novým prostředím, které nemusí být vůbec fajn. Po maturitě budeš mít mnoho jiných možností, když práva nevýjdou. Což je hooodně pravděpodobné.

baraa1*
hodnocení

Děkuju vám :)
Na gymnázium se mi docela líbí, není to velká škola a všichni se známe. Známky mam většinou samý 1 a pár 2 jediný co mi tedy trochu dělá problém je matika z tý mám 3, ale doufám že to ještě vytáhnu :) děkuju vám za radu.

hodnocení

0x

Výborná stredni skola je Waldorfské lyceum v Praze. Nekdo jiste rekne, no jo waldorf to je jednoducha skola, mozná základka, ale to nemuzu posoudit. Ale stredni to je uplne jiny level. Znalosti jeste vetsi nez na gymnaziu, k tomu jeste prakticka výuka. Je tam psychologie, filozofie, matematika, chemie, fyzika na úrovni vysoké skoly. Tam odsud není problém se dostat na medicínu, zurnalistiku, práva. Byli nekolik let nejlepsi ve státních maturitách.

baraa1*
hodnocení

Děkuji za názor a za pomoc :)
Koukala jsem se na stránky školy..moc pěkné, ale trochu mě děsí ta matika, fyzika a chemie na vysoké úrovni. Matika a chemie možná ještě jo, ale fyzika tam vím jedině ty základní věci a dobra na to opravdu nejsem :/ možná by mi ani nevadilo ze je to v Praze , i když to není nejblíž a nikoho tam neznám. Stím už se dá ale počítat.

Jeste jsou stredni waldorfské v Semilech a v Ostrave. Semily nevim, nemam zadne info, ale v Ostrave matika a fyzika neni tak narocna. Mozna si pohlidat dny otevrenych dveri a dojet se podivat a poptat se i studentu tam studujících. Na skole v Praze maji vytvarku, hudebni vychovu, eurytmii, práci se drevem. Ve druhém rocniku si záci delaji strunný drnkací hudební nástroj zvaný kantala. Výuka je tam opravdu zajímavá. Ve tretím rocníku delají rocníkovou práci, vlastne priprava na vysokou skolu.

doplněno 08.12.15 11:42:

Hodne zajimave jsou dejiny hudby a dejiny umeni.

roman68*

Zdravím,

Waldorfské lyceum to je soukromá škola - musí se zde platit školné?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]