Dobrý den, jak mám získat duplikát maturitního vysvědčení,jestliže mě není škola(stále fungující) schopna vytvořit kopii? Údajně se ztratily podklady celé třídy,kterou jsem navštěvoval. Prý tehdy-počátkem devadesátých let-má třídní učitelka ve zlém opouštěla školu a "všechny papíry u ní zůstaly". V okresním archívu mají listiny pouze do roku 1986.Poraďte,prosím. Dík,Tom
To je "veselá příhoda" - s tou třídní učitelkou... Celkem slušný nesmysl - proč by měla mít třídní učitelka vysvědčení u sebe?.. Pokud jste v minulosti předkládal maturitní vysvědčení některému ze zaměstnavatelů, třeba si nechal úředně ověřenou kopii u sebe... takže udělat kopii z kopie úředně ověřené by snad nebyl problém...
A své vysvědčení jste taky ztratil? Neudělal si kopii?
tomfik1972*
Díky za odpověď a nápad pro mě zcela nový.Teď jen najít zápočtový list... .Nějaký ten rok už nepracuji(OSVČ), ví bůh,zda jsem někdy vůbec pracoval. Na škole maj prostě bordel,nebo měli tehdá.Věc jsem řešil už koncem minulého tisíciletí a jediná možnost byla sehnat jednoho spolužáka,jednoho učitele a jít přísahat na matriku,což se nakonec nekonalo.A nedávno jsem se potkal s dnes i tehdy ředitelem a asi taky posledním stálesloužícím učitelem(spolužáků je snad více),má tři roky do důchodu.Ale doba se změnila a po např. studentech VŠ v Plzni ,cáru papíru s přísahou pánů X a Y,že jsme někde někdy něco... ,s největší pravděpodobností nepřeje.Tak sonduju všechny možnosti.ps: kopii ztraceného matur.v. samozrejmě nemám,tehdá ještě byla kopírka výsadou horních 10ti tisíc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.