Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak tento priklad vypocitat?

Od: prikladek odpovědí: 3 změna:
Dobry den , narazila jsem v jednom papire na priklad kolik tepla ziskame z 12 tun cerneho uhli jestlize je vyhrevnost 25mj/kg. Lamala jsem si nad tim hlavu, ale ne a ne na to prijit. Jak tam pouziju tu vyhrevnost. Pocitala jsem neco podobneho pred cca 10 lety a tak bych si to rada ozivila

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Mám 12 tun uhlí, to si převedu na kg, výhřevnost je 25 MJ/kg, takže tyto dvě čísla vynásobím a vyjde mi výsledek v MJ, který ideálně převedu na GJ (/1000)

doplněno 29.11.15 23:08:

je to asi jako "na štrůdl potřebuju 10 jablek. Kolik jablek potřebuju na 20 štrůdlů?"

prikladek
hodnocení

pokud to počítám s 10 tunama

takže výsledek je 25000 MJ/kg?

host*
hodnocení

0x

a) 12 tun si převedete na kg, to umíte

b) výhřevnost není 25 mj/kg (mili) ale 25 MJ/kg (mega Joule na kilogram) - viz například top-pro.cz/... (poznámka: m - mili je tisícina, M - mega je milion)

c) dál už to jistě umíte sama, nebo poradíme dál

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]