Nejste přihlášen/a.
co je slovní druh slova
"co nejsladčeji"
slovní druh
co nejsladčeji - to slovo CO
...nedohadujte se, nehádejte a netipujte. Toto říká Příručka ÚJČ (je to bod 2): "co"
□ co sp. podř.
1. čas. hovor. co ho znám, je stále stejný pokud
2. způs. utíkal, co mohl (nejvíc) jak; zřetel. ve spoj. co se týče pokud; (s 3. st. příd. a přísl.) co největší, co nejdál pokud možno
3. kniž. jako 2: vrátil se co vítěz; běžně ve spoj. den co den, večer co večer, co chvíli každý den atd.
Já bych to viděla na zájmeno - příslovečné vztažné. Sedí mi to do tohoto případu víc než spojka. Viz stejná příručka, stejný odkaz, jen je potřeba číst vše: prirucka.ujc.cas.cz/... -> SSJČ, II./2.
Mimochodem krásně je na tomto příkladu vidět, jak se ani jazykovědci zkrátka někdy neshodnou...
6. Příslovce vyjadřují různé bližší okolnosti dějů nebo vlastností, a to určení místa, času, způsobu, míry, příčiny,
(ptáme se na ně: jak, kde, kam, odkud, kdy, odkdy, jak dlouho, proč ...).
Jak? - co nejsladčeji
aha, Vy jste doplnila dotaz v ten samý čas, co jsem psala odpověď...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.