Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat a zároveň poprosit o radu. Začínám se učit pracovat v jednom účetním programu na daňovou evidenci FO a potřebovala bych poradit, jaký druh účtu dát u následujících případů:
1. dárek k Valentýnu pro sekretářku
2. úroky z účtu
3. poplatky bance
Psala jsem na to test a tyhle případy mě zaskočily, že jsem něco zkoušela a ani už nevím, který jsem tam nakonec dala. U toho 1. jsem dala, myslím, osobní spotřebu a u toho 2. výdaje neovlivňující zisk, ale fakt jsem tipovala, takže to mám špatně, zvláště ten 2.
Předem děkuji za radu.
No nejsem si jist, jestli druhy účtů se při daňové evidenci používají, když jsme to dělaly my ve škole (dělal jsem závěrečky z DE) tak jsme účtovali do deníku, a ten má pouze takové sloupce jako třeba peněžní prostředky v hotovosti, na bank. účtech, ale vy píšete, že máte účetní program a každý to může mít trošičku jinak.
Asi Vám to k ničemu nebude, ale kdyby to bylo v účetnictví, tak:
úroky z účtu- účet číslo 662, (pokud jsou to ty malé částky většinou cca 10,- )
poplatky bance- účet 562
u toho dárku si nejsem jist možná by se dal dát účet č 513 náklady na reprezentaci a nebo nějaký jiný z účtů na osovbní náklady, moc jsem nepomohl, ale třeba to k něčemu bude.
Zdravím Václav K.
Ano, souhlasím s Vámi, Tam je právě druh, který musí být vyplněný. Např. u nákupu nábytku, jsme dávali drobný majetek, nebo u nákupu pití reprezentaci... Tyto případy jsem právě zatím v sešitě nenašla, takže nevím. Tam také hraje velkou roli, zda jsou daňově uznatelné, či ne, a to já právě také moc neovládám. :/ Ale i tak Vám děkuji za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.