Nejste přihlášen/a.
Proč máš pětky a čtyřky? seš líná, nebo "pomalá"? Pokud líná, tak stačí zamakat a půjdeto, pokud "pomalá", potřebuješ si zaplatit doučko, kde ti to podrobně někdo vysvětlí znova a znova.
Nejlepší na zlepšení je dát si reálný cíl, ne z pětky jedničku, ale třeba trojku, a pak dvojku a pak jedničku.
dej si reálnej cíl, přesnej harmonogram (učit se od... do... každý den. pak si čas prodlužuj, ale žačni reálně nebo si to hned znechutíš
já jsem taky děsněj lenoch, mám rozdělaných hodně projektů a když se seknu, tak se mi v tom nechce babrat a jdu na jiný Tak mám pravidlo, každou neděli večer dodělám vždy jeden dlouho zaseklý projekt dokonce
a funguje mi tak už roky
hlady jsem zatím neumřela
Asi sis vybrala školu, co tě moc nebere, já to mám podobně s prací, taky mě to nebaví, ale zase to vydělává.
Pokud na ZŠ nebyl problém, tak zvaž, zda tato škola je pro tebe vhodná, zda by tě nebavilo něco jiného.
Otázka je pak v tom, jak dlouho už jsi líná. Když se neučíš, nemáš znalosti, které potřebuješ k nabytí těch dalších, za které bys ráda jedničky.
Je to jako se sportem: Když sedím pár měsíců na zádeli a nehýbu se, tak těžko uběhnu 400m za dobrý čas. Ale když budu pravidelně trénovat, tak se k tomu postupně dostanu.
Pak je to taky samozřejmě v inteligenci. Pokud není, tak se můžeš na hlavu stavět a jednička tam nebude.
A proč je vlastně chceš? Učit a vzdělávat se je vždycky lepší kvůli znalostem a dovednostem, ne kvůli známkám...
Mnoho takových není, ale dá se. Je to o změně přístupu a o motivaci. Pokud je motivace, snaha a podmínky, jde ledacos. Měl jsem spolužáka, nebyl hloupý, ale škola ho nebavila. Standardní známky v rozpětí 3-5. Nebavila ho teorie, z chemie měl 4-. Potom jsme dostali nový předmět, chemicko-biologická praktika. A Jirka byl praktik a chytily ho chemické pokusy. Jenže zjistil, že bez teorie to nedá. Tak se do toho vrhnul a během půl roku měl známky ze 4- na jedničce. Bohužel tehdy prý platilo nějaké potrhlé pravidlo, že zlepšit se může jen o 2 stupně, tak mu nakonec dali dvojku. Což jsme všichni vnímali jako brutální nespravedlnost. Ale pro mě to byl borec, známka neznámka.
Milá kuku, je to o průměru, tak si spočítej kolik známek na 1 za jedna by jsi musela dostat. A nemusíš se ptát!
Ale... jak dosáhneš aby jsi tolik jedniček dostala, tedy byla přezkoušena? Budeš se furt hlásit na přezkoušení?
Kolik známek jsi dostala za poslední ročník v tom kterém předmětu,. Názor zde je naprosto nepodstatný.
A myslím, že to ani nejde dostat se na jedna, přeskočit několik stupňů!. Viz klasifikační řád. školy, jež máš znát.
Uvažuj! Zatím jsou odpovědi mimo dotaz.
No a můžeš napsat, co chceš dělat dále, po škole? Jak si to představuješ když jsi jak píšeš líná? Tvoje budoucnost je jen na tobě, pokud nemáš tlačenku!
Známky se samy o sobě nezhorší, ty na to dlabeš. Zaber! Bez vzdělání se neobejdeš! Došlo mi to až po absolvování ZDŠ, za komuny.
Zbytečná otázka! Chtěj, a makej, a půjde to! Učíš se pro sebe a pro svoji budoucnost, buď se zařadíš mezi ty houfy polointeligentů, pologramotů a nemakačenků, co pořvávají po ulicích a dělají bordel kolem baráků, nebo něco budeš umět, budeš mít přiměřené vzdělání a solidní práci a tím i solidní život. Nechtěj být hned premiantkou, vytáhnout to z pětek a čtyřek zatím aspoň na trojky je dost velký cíl. A potom si ho můžeš dál zvyšovat, ale začni makat hned! Tak ať máš úspěch!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.