Nejste přihlášen/a.
chtel bych znat vas nazor a zda je to pripustne aby se zaci 2tridy na plavani prevlikaly ve spolecne satne? dekuji
Koncem sedmdesátých let, jsme od havířů dostali na zahradu školky takovou věc, která dělala mlhu. Bylo to skvělé. Než mlha dopadla na děti, byla teplá. Děti byly v kalhotkách, spokojeně vřískaly. Prostě pohoda. Najednou jsem si všimla, že se za keřem snaží nakukovat si navzájem do kalhotek. Tak jsem je svolala a kalhotky jim všem svlíkla. Jeden kluk se zaťal a slipečky že nedá! Styděl se. Děti zrovna něco zaujalo, tak jsem s klukem tu řadu zezadu obešla a ukázala, že všichni mají zadečky stejné. Kluk slipečky sundal a spokojeně pod mlhou lítal jako drak a řvat jako tygr. A už nikdo nezjišťoval, co kdo v kalhotkách má. Bylo to jasné, bylo to viditelné, bylo to přirozené. Stud, prudérnost, předsudky? To jsou vynálezy dospělých. Také nějaká pokroucená pravidla ani nevím čí.
přesně my na nějaké školce v přírodě - ty ukážeš, já ukážu.. chvilku jsme zkoumali a pak nás to přestalo zajímat ) (dočasně)
A proč ne?
Pokud si pamatuji, tak oddělený tělocvik jsme měli až od páté třídy...
Máte obavu, že dítko přijde k psychické újmě? Nikdy nevidělo nahého člověka, například rodiče?
Jak píše Minda... na veřejném koupališti je to kvůli případným pedofilům a fotografování.
ne nemyslim ze to je na ujmu jen jsem starsi rocnik a myslel jsem spiž na zakon ponevadz kdyz jsme byly na koupalisti tak se dcera take musela prevliknout v prevlikarne bylo nam receno ze je to nevhodne a deti at uz mrnata ci do peti let se nesmeli koupat ci jen lezet na dece nahé...
na tom koupališti je to asi spíš proto, aby nahé děti nebyly okukované případnými pedofily - převlékání dětí ve společné šatně je něco jiného, také na tom nevidím nic špatného...
U nás tedy převlíkání bylo oddelěné - na tělocvik se holky převlíkali ve třídě a kluky "vyhodili" na chodbu :D
Mluvím o 1. - 5. třídě teď.
Na plavču jsme se převlíkali oddelěně, nicméně myslím že to ničemu nevadí, na újmě na zdraví nepřijdou
Je to lenost učitelky. Proč by se nemohli převíkat nejdřív kluci a pak děvčata? 5minut navíc v šatně o co jde? V 8 letech už můžou být někteří dost vyspělí a chtějí mít jakýsi osobní prostor.
Paní učitelce by se asi taky nelíbilo, kdyby se měla převlíkat do plavek společeně s panem ředitelem.
Ano? A kdo bude u dětí? U převlékajících se nebo čekajících? Když se stane úraz? Neblázněte o lenosti učitelky! Víte jak pomalu nebo rychle se děti dokáží převlékat? Přála bych vám jednu šatnu s převlékaícjími se, dobře oblečenými dětmi! Z duše bych vám tento zážitek přála!
Plavčík hlídá lidi u bazénu a ve vodě. V šatnách za nic není zodpovědný.
Radare, asi jste se nebyl dlouho koupat. Já se na bazénu potkávám se školkou i školou každý týden. A před učitelkama smekám. Dnes byla jedna učitelka na 11 prvňáčků v jedné šatně. Kluci měli skříňky v pravo, holky v levo, všichni v jedné uličce. Co musí učitelka všechno řešit je neuvěřitelné - od zaseklého zipu po česání copů, zavazování tkaniček a to musí opustit bazén v přesný čas, aby nemuseli doplácet . Já i jiní návštěvníci rádi pomůžeme, aby děti odešly v pořádku pozapínané, čepice na hlavách a hlavně včas.
Kdyby se rodiče semotamo před dětmi převlékli nebo osprchovali, tak děcka nemusí být tak vykulená z nepoznaného.
Kde žiješ? Na plavání s předškoláčkama jsme žádnýho plavčíka nemívali. Po týdnu jsme se střídali s kolegyní a jako druhý dozor s námi jezdila pracovnice provozu. Která sice na děti dohlédla, ale pokud by se jim něco stalo, zodpovědná jsem jako učitelka já. Děti se převlékají společně (věk 4-6 let).
Jo a osm let jsem závodně plavala . Plavčice čekala na větší děti ze školy u bazénu, nikoli u šaten. Takže kdyby i děcko na schodech spadlo a zlomilo si nohu nebo vaz, opět je na vině učitelka.
Tak ted jste mi dala brouka do hlavy.. Ja vlastne ani nevim jak to ma nas kluk co chodi do 3.tridy a to se zajimam u nej doslova o vse, ale toto mi uteklo.-) Pred casem jsem se ho ptala jestli se pred telocvikem prevlikaji zvlast kluci a holky, tak mi rekl, ze jo, takze tak nejak beru automaticky, ze tomu tak je i ted co chodi ve 3.tride na plavani. Vim, ze je krapet stydlous a rad machruje pred holkama, tak jsem si skoro jista, ze pokud by se neprevlikal jen s klukama ze tridy, tak by mu to dost vadilo a urcite by se zminil. Osobne mi neprijde v poradku, aby se na plavani prevlikaly hoky a kluci dohromady. Kazdej jsme jinej a nekomu to va a nekomu hold ne..-)
Nedělejte z toho vědu. Zde řešíte, zda děti se před sebou převlékají, ale podstatné vám uniklo. Učitelka s klukama i holkama musí jít do dámské šatny. Všichni se při odchodu sprchujeme bez plavek a aby se kdokoliv dostal do šatny, tak musí projít kolem nahých dospělých ženských i kdyby se děti nesprchovali při odchodu. Nežažila jsem, že by to někomu z dítek vadilo.
Řešení by bylo, najděte tatínka, který bude chodit s učitelkou na plavání a ten může odvést kluky do mužské šatny. A je po problému. Učitelka do mužské šatny jít nemůže.
Nemyslim si, ze z toho delam vedu, ale je to muj subjektivni nazor stejne tak jak mate zase svuj subjektivni nazor vy.. Je pravda, ze deti jsou casto k tomuto nastesti imunni a tato situace casto opravdu nejde resit jinak nez jak pisete.. Muj kluk je ted na skole v prirode na tyden, tak jak prijede, tak se ho jen tak ze zvedavosti zeptam jak to na tom plavani maji oni
Nějak si z dětství nevybavuji, že by se při návštěvě bazénu kluci a děvčata převlékali společně. To bych si určitě pamatoval . Jo v bazénu se obvykle pohybují (kromě plavčíka) i zaměstnanci, kteří monitorují chování návštěvníků z hlediska hygieny. Např. ať se nenatahá špína z obuvi až do vody, které si občas někdo lokne
.
Vrtá mi hlavou, kde se převlíká paní učitelka, když musí hlídat nepřetržitě to stádo dětí?
Ja si prave z detstvi taky nepamatuju, ze bychom se oblekali vsichni spolecne, protoze to bych si taky urcite pamatovala.Muj kluk mii nedavno rikal, ze jejich pani ucitelka se do plavek neprevleka a tudiz ani neplave, ale asi jen dohlizi a ve vode a jinak se o ne staraji plavcici, kteri si deti rozdeluji do skupin dle toho jak umi deti plavat
Zdravím,
jsem v tomto velmi tolerantní...oni si děti už najdou chvilku /bez dozoru) , abyse podívaly co mají v kalhotách..a nějaké prudérní zákazy jim v tom nezabrání-spíše je ještě více motivují..aneb zakázané ovoce chutná nejlépe...
to že má někdo problém s nahotou i v dospělosti svědčí právě o této prudérní výchově..
takže já v tom problém nevidím...
Ale tohle si každý rodič musí vyjasnit sám, že?
R
malou perličku...
s kolegou jsme se jednou koupali po šichtě v nějakém rybníce "mimo"civilizaci " naostro"...
a přišla tam paní s dceruškama...docela valila bulvy , když jsme vylezli z vody...holky se zdály v pohodě...
vzhledem k tomu, že se nejednalo o veřejné koupaliště neviděl jsem v tom já osobně žádný problém..
Mohl by to být zajímavý ponět k diskuzi, že? proč by vlastně nemohl člověk v přírodě chodit nahý? (mimo veřejné komunikace a stezky ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.