Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Szš Ruská nebo 5.května

Od: danja odpovědí: 7 změna:

Nemohu se rozhodnout mezi SZŠ Ruská a 5.Května.? Děkuji za názory

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Podle mých zkušeností je lepší kvalita vzdělání na státních školách, dala bych přednost SZŠ Ruská.

Ale pátého května je přece taky státní škola, ne? Akorát že pátého května má krom střední školy i vyšší odbornou. Já tedy situaci neznám ani na jedné, ale možná bych dala přednost právě této - protože pro práci ve zdravotnictví je víceméně potřeba pokračovat na vysoké nebo vyšší odborné, tak bych doufala, že když škola provozuje zároveň střední i vyšší odbornou, tak mě na střední k přestupu na vyšší odbornou dostatečně připraví.

Ale jestli je to jenom moje teorie nebo i skutečnost, to fakt netuším, protože opravdu kvalitu ani jedné školy neznám.

iz*

V souvislosti se školou 5. května jsem četla o školném, jež na státních školách není. Tak teď nevím...

cristine*
hodnocení

0x
Ahoj:)
Přesně tenhle problém jsem měla minulý rok také;)
Rozhodla jsem se pro Ruskou a jsem tu spokojená!:)
Napiš mi do zpráv nebo na fb: Kristýna Hypešová a ptej se na cokoliv co by jsi chtěla vědět:)

nekazsizivotruskou
hodnocení

0x

zvažujete-li na jakou z těchto škol, tak vám důrazně doporučuji vyhnout se Ruské a to velkým obloukem!

nalákal Vás někdo na rodinnou atmosféru a přátelské prostředí? myslíte si že malá škola s mylým obsahem žáků musí nutně znamenat výhodu? pokusím se vám zde popsat jaké zlo (nazývejte to jak chcete, mě osobně zlo přijde ve srovnání s tim co se tam doopravdy děje jako slybý výraz) se odehrává za zdmi této školy která sídlí v budově bývalé sesterské ubytovny (nevím jako co ta budova byla plánovaná) ale třidy jsou udělány tak jako by jste v nemocnicích vybouraly stěnu mezi ordinacemi doktorů. začnu tedy popisem budovy a jejím vybavením. škola má 4 patra a přízemí kde sídlí obávaný školník. (jinak bydlí v bytě v prvním patře, mnohokrát jsem si řikal kam mi zmizely věci ze skříňky) vás ale bude zajímat jakým způsobem se chodí z patra na patro? ano je tam schodiště i výtah. výtah je ale čistě jen pro učitele, kteří mnohdy čekají deset minut než přijede, než aby vyšly to jedno patro a přišli do hodiny v čas. když už se ale rozhodnete jít po schodech (po schodišti, je tam jen jedno, a jelikož jako žáci nemáte an výběr tak se musíte smířit s tím že jestli potkáte něko při těle budete se muset vrátit a nechat ho projít. dále bych upozornil na záchody. (toto je opravdu perla a myslím si že zvláště dámy to bude zajímat). vám že to možná bude znít jako z nějakého hororu, ale záchody jsou společné pro kluky i holky, takže je to opravdu extréééém. ještě k tomu jsou jen jedny záchody na celé patro (jedny záchody jsou vybaveny 3 mísami a jedním umyvadlem). dalším extrémem bych mohl nazvat tělocvik, chcete-li TV. tento předmět, řeknete si na zdravotnické škole? ale ano je to tak... pro mnohé lidi utrpení a větší ještě o to že škola není vybavena převlíkárnami. jediné co žák dostane jsou klíčky (které musí zaplatit) od skřínky do které se mu vejde sotva taška, a kterou otevře uplně každý (stačí trochu zabrat a sřínka sama povolí). vedení školy si zřejmně představuje že se do škřánky zavřete, převlečete se tam do svého cvičebního úboru a pak zase vylezete, nakonec si asi představují, že svěříte všechny své věci, které nemůžete mít na tělocviku téte skřínce...? abych se ale dostal dál, pak se přemístíme do tělocvičny a vy se budete divit jestli tohle jako myslí vážně? tělocvična je velká asi jako hodně malý tenisový kurt (nebo malé voljbalové hřiště, 6x12metrů přibližně). v této tělocvičně se prosím cvičí a na stránkách školy by jste se dočetly že škola má domluvený pronájem venkovních hřišt u nedalekého gymnasia (za celé 4 roky ,,zla,, jsme na oněch zmoňovaných prostorech nabyli ani jednou...)

rozvrh od kterého se odvíjí to, v jaké třídě a v jakou vyuč. hodinu budete, sestavuje snad nějaká cvičená opice. nevím jak by jste si připadali Vy, ale já jsem si mnohdy připadal jako v Kocourkově když jsem kráčel zeshora nahorů a zhora zase dolů, protože člověk co sestavoval rozvrh zřejmně nepochopil, že celá škola není schopna se po jednom schodišti přemístit v čas za jednu přestávku. v mnohých učebnách si ani nemáte na co sednout... (no ono by jste si asi sedli, ale moc by se vám t nelíbilo)

doufám že pomůže při rozhodování.

111*

Ááááá zase nějaký chudáček co neodmaturoval...:-D

saanfu*
hodnocení

0x
5.kvetna...taky jsem resila toto rozhodnuti a jsem spokojena...jsem na lyceu,jedem podle ucebnic gymplu...profesori jsou skoro vzdy spravedlivi,ale jako vsude, i tady to nekdy nejde :D na Ruske me odradil pripad sikany a pote,co jsem se ptala i kamarada co je na medicine,tak maji pry i z Ruske problemy se vzdelanim,kdezto od nas maji pry i urcitou vyhodu :D ale je to na tpbe...za me 5.kvetna. Jinak skola je STATNI!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]