Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střední zdravotnická škola nebo gymnázium?

Od: ajjj odpovědí: 4 změna:

Ahojte, má takové dilema. Jsem v devátém ročníku a zanedlouho budeme podávat přihlášku na střední školy. Známky na vysvědčení minulý rok byly samé jedničky, ale nejsem žádný studijní typ. Naši chtějí spíš abych šla na gymnázium, protože si myslí, že mám na víc než na zdravotní sestru. Ale moje obě sestry, maminka, teta, a babička byly zdravotní sestry, takže mám to povolání prostě v krvi. O to mi ani nejde, ale připadá mi, že už si žádné jinší povolání nedovedu představit. Otázkou zůstává co je lepší, jít na střední zdravotnickou školu ze které budu jenom zdravotnický asistent a poté pokračovat na vyšší zdravotnické škole nebo jít na gymnázium a po čtyřech letech to zkusit taktéž na vyšší zdravotnické škole? Máte někdo nějaké zkušenosti jestli je potom těžší dělat přijímačky ze střední zdravotnické školy než z gymnázia? Nechce se mi zbytečně strávit 4 roky na gymnáziu se všeobecnými předměty, ale naši si myslí, že mi to dá do života víc. Co byste mi poradili? Díky moc za odpovědi :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jen úvaha. Gymnázium je pro ty, kdo se dobře učí, ale ještě nejsou nijak vyhranění, neví co by chtěli dělat. Zdravotní škola, to už jako "vykolíkovaná"cesta k určenému cíli. I po střední zdrávce je několik možností pokračování. Něco má příbýt třeba i v Ostravě. atlasskolstvi.cz/...

hodnocení

1x

Gymnazium je pouze přípravka na vysokou a pokud se na ni nedostanete, budete hůř shánět zaměstnání. Je leplší si udělat odbornou školu.

ctenar*

Jestli je po stredni nutna VOŠ, tak je podle mě lepší to gymnázium, ze kterého vedle VOŠ může jít i na VŠ, na kterou ji ta střední zdravotní nepřipraví.

Známky na gymnázium má. Šli tam blbější a v pohodě to udělali.

bruno*
hodnocení

0x

A o lékařské fakultě jsi neuvažovala? Tam je nejlepší průprava na gymnáziu. O mé dceři třídní na základce taky říkala, že není studijní typ, nemá ctižádost a kdesicosi a nakonec udělala VŠ levou zadní. Samozřejmě nemusím připomínat, že je to jiná liga, ale platí to i o společenském uplatnění a hodnocení. Že celá rodina byla vždy jen zdravotními sestrami, nemusíš být i ty. Čtyři roky na gymnáziu rozhodně nebudou ztracené, rodiče mají pravdu - do života ti to dá víc. A navíc, i po maturitě budeš mít možnost volby. Podle toho, jak ti to na gymplu půjde, můžeš se rozhodnout i pak. Do té doby uzraješ.

doplněno 17.11.15 17:18:

A pozor, práce zdravotní sestry, zejména v nemocnicích, je velmi náročná. Většina mladých sester tam moc dlouho nevydrží! (mám příklady ve vlastní rodině).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]