Nejste přihlášen/a.
Ahoj, musím do školy přečíst Švejka, chybí mi k dočteí asi 150 stran z 360 a prostě mě to nebaví, do čtení se nemůžu donutit, jsem lehce na pochybách jestli mám vůbec dočítat. A mám na vás takový malýdotaz, který snad vyvolá aspoň malou diskusi: Má cenu dočítat nějakou knihu, kterou musíte přečíst, ale prostě vás nudí k smrti?
Na jednu stranu je to určitá úroveň vzdělání... na druhou stranu vám bude znalost Švejka u pokladny v kauflandu k ničemu. Takže záleží na každém...
Já Švejka četl snad 3x, většinu povinné literatury také min. jednou - prostě převážná většina této literatury má známku kvality. Jen Babičku jsem nikdy nečetl - asi z trucu...
Já jsem takhle nikdy nedočetl Dostojevského Zločin a trest. Taky jsme ho měli povinně a dobře si pamatuji, že číst ho v šestnácti, skutečně byl zločin a trest. No a originální Švejk taky není zrovna kniha pro kluky a jestli tě tak strašně moc nebaví, tak ji nečti. Třeba se k ní někdy později vrátíš.
Ale tady jsme na poradně a proto ti poradím : Zkus někde v knihovně splašit knihu Můj přítel Švejk od Josefa Lady. Lada totiž po Haškově smrti Švejka přepsal, zestručnil a na každou stránku namaloval dva obrázky. Tenhle Švejk byla moje nejoblíbenější kniha, když mi bylo asi tak deset. Četl jsem ho aspoň dvacetkrát a znal jsem ho z paměti.
Stahni si z youtube film a podivej se na nej.
Svejk je dobra knizka, ale stejne jako jina knizka (obzvlast z povinne cetby) na ni musi byt clovek mentalne vyzraly (a mit naladu!), coz podle me vetsinou neni v dobe, kdy ji ma podle skolniho planu cist.
Nezatracoval bych tu knizku. Za par let, az pochopis, o cem se v te knizce vlastne pise, se k ni se zajmem treba i rad(a) vratis.
Sam jsem skoro zadnou povinnou cetbu na stredni skole neprecetl (patril jsem k lepsim zakum na gymnaziu, jsem technicky typ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.