Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuchař-číšník vs hotelnictví

Od: ahojkyufounku odpovědí: 2 změna:
Nechápu jaký je přesně rozdíl mezi těmito dvěma obory, můžete mně to prosím přiblížit? Zdá se mi,že většina absolventů hotelových škol skončí na stejné pozici jako člověk s učňákem (nic proti nim - jen se ptám na rozdíly a sděluji svůj osobní dojem, proti lidem, co mají vyučení v nějakém oboru,samozřejmě nic nemám.-)
Omlouvám se - KUCHAŘ! Nevšimla jsem si překlepu!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jako člověk s učňákem určitě nepůjdete studovat např. zahraniční obchod na VOŠ a podobně. Jestli končí na stejné pozici, to je asi možné, ale každou osobní zkušenost z okolí je třeba brát s rezervou - např. třeba je u nás momentálně pracovní trh v takové situaci, že ti lidé jinou práci nenajdou. To může být jinak na jiném místě v jinou dobu.

Jinak se samozřejmě diametrálně liší povahy obou studií (obsah vzdělání, doba vzdělání, zakončení), odborná střední škola je odborná střední škola a učňák je učňák. Kdybych měla být konkrétnější, na SŠ budete dělat základy účetnictví, obchodu, trh, jazyky, učňák je méně odborný, zaměřený na praktické předměty. (Když to přeženu, tam se učíte krájet cibuli.) Společné možná mají to, že i na hotelnictví se učíte např. servírovat jídla a míchat různé nápoje. Praxe asi taky mohou probíhat na stejných místech.

garfieldkomiks*
hodnocení

0x

No, kuchaře máš na 3 roky a nakonec bojuješ o výuční list. A u hotelářů to máš na 4 roky i s maturitou. :) Já sama jsem na kuchař-číšník, a když jsem tam potkala ty škodolibé hňupy, tak mi hned došlo, že si po výučňáku udělám i maturitu, ať nejsem mezi takovými voly celý život... *vtip*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]