Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám dotaz. Jsem v devátem ročníků a vybírám si střední školu. Školy pořádají dny otevřených dveří, na tyhle dny mám chodit s rodiči nebo mohu i sám? Jak to je u jiných žáků chodí často s rodiči nebo je běžné,že jdou sami? Momentálně to mám horší rodiče pracují na směny tak jestli by nevadilo ,že půjdu sám..
Můžeš i sám. Ale doporučila bych ti se s rodiči domluvit, nač se máš zeptat
vedle toho, co bude zajímat tebe. Školu by sis měl vybrat sám, ale při výběru
bys měl přihlížet i k názoru rodičů (myslí to s tebou dobře a mají více zkušeností než ty).
_____
Pokud to škola/y bude/budou nabízet, vyzkoušej si i přijímačky z předchozích let,
obzvláště v předmětu, který ti jde hůře.
To je o domluvě s rodiči - pokud to dovolí, nevidím potíž... Otevřené dveře jsou v podstatě o tom, že se člověk může mrknout na vybavení tělocvičny, specializovaných učeben, schodiště a jídelnu. Jestli se tam žákovi bude líbit, to záleží spíš na aktuálním ročníku spolužáků a učitelech...
V Praze bude ve dnech 26. až 28. listopadu v Kongresovém Centru na Pankráci nabídková akce vzletně nazvaná Národní konference "Schola pragensis", viz scholapragensis.cz/... kam chodí žáci 9 tříd se svými učiteli, nebo mohou žáci přijít se svými rodiči.
Je dobré se podívat na vybraný druh škol a zjistit si dny otevřených dveří. V menších městech, kde není středních škol nebo středních učilišť moc by snad mohl s dětmi jít na den otevřených dveří některý z učitelů, který má na starosti volbu povolání. Takového učitele, poradce má snad každá škola. Nemusí jenom dětem půjčovat brožurku se seznamem škol a adres, ale jistě pro ně dělá i něco víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.