Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna oboru na SŠ

Od: cherp odpovědí: 2 změna:

Ahoj,jsem v prvním ročníku informační technologie,jenže jsem zjistila,že t vůbec nezvládám.Dělá mi problém logické myšlení a počítání,a t ov IT potřebuju vážně hodně.Chtěla bych přejít na ekonomiku na stejné škole,mohla bych v pololetí? Co to obnáší?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Je-li ve zvoleném oboru volné místo, je lepší přejít hned (nečekat na pololetí).

Zajdi si za ředitelem školy, ten ti řekně přesný postup.

Budeš muset podat písemnou žádost, kterou bude muset podepsat i zákonný zástupce.

Budeš muset dohánět předměty, které nyní nemáš.

Proto je lepší změnu dlouho neodkládat.

doplněno 08.11.15 22:03:

Kubo, přestup/změnu oboru je nutné řešit s vedením školy, třídní učitel nebude mít k dispozici všechny

potřebné informace a nepřijde mi moc vhodné chtít po třídnímučiteli, aby zjišťoval informace za žáka.

Cherp, chceš-li změnit obor, obrať se na vedení školy, kde se dozvíš přesný postup. Napřed si změnu předjednej s ředitelem (vedením školy), potom teprve piš žádost o povolení změny. Nejlepší by bylo na vedení zajít s některým s rodičů (měl by být u jednání s ředitelem), písemnou žádost, kterou podepíšeš ty i rodiče už můžeš doručit sama.

hodnocení

0x

Ahoj, souhlasím, změnu radějí příliš neodkládej, nečekej až na pololetí, když víš, že to nyní už nezvládáš. Přejít můžeš i nyní, neměl by to být problém. Pokud je to na stejné škole, tím to asi bude jednodušší. V první řadě si ale zjisti bližší informace o tom novém oboru, abys opět nebyla zklamaná. Pak bych asi nešel přímo za ředitelem, který má jistě hodně jiné práce, než Ti cokoli vysvětlovat, ale o této změně by měl vědět hlavně Tvůj třídní. Takže zkus zajít za ním a nezávazně se poradit. Jistě bude vědět, co a jak a doporučí Ti další věci. Dále vyplníš nějaké dokumenty, které si (možná?) můžeš stáhnout volně i ze stránek školy, ale to Ti jistě třídní také poradí. Až teprve s těmi vyplněnými dokumenty bych šel za ředitelem. Bude záležet na něm, zda Ti přestup povolí, asi hlavně půjde o to, zda je na daném oboru ještě volná kapacita. Pokud by nebyla, můžeš počkat až na to pololetí, mám zkušenost, že do pololetí, ještě někdo odejde a zkusit to pak.:) Některé předměty - základní, např. ČJ, budeš mít možná stejné, tak Ti je možná uznají, zbytek se budeš muset asi doučit, domluvit se individuálně s vyučujícími, novými spolužáky a vše si postupně dohnat.

A ano, žádost musí podepsat Tvoji rodiče, musí s tím souhlasit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]