Nejste přihlášen/a.
Darlo, proč hledáte radu tady? Dokud budete všechny rozumné rady odmítat, nedokáže Vám pomoci ani poradit nikdo.
Sebepoškozování musíte začít řešit okamžitě, nemůžete hledat "pseudodůvody", proč nemůžete navštívit psychologa nebo spíše psychiatra.
Místo hledání výmluv se hned zítra seberte a zajděte k odborníkovi!
Sice jste už dospělá ale já bych navštívila sociálku, pak si zbalila svých pět švestek a šla bydlet třeba do nějakého azyláku, nebo si ve dvaceti našla bydlení-podnájem, třeba jen jeden pokojík, pokud studujete musí na vás rodiče něco platit. Píšete, škola mi nejde, škoda zahodit ji ve 3 ročníku ale pokud už dnes víte, že k maturitě stejně nedojdete, najděte si práci, zkuste rekvalifikace a hlavně utíkejte od takových rodičů. Co prarodiče, nepomohou? Psychologa potřebujete určitě, hlavně se přestaňte sebepoškozovat a litovat.
Pokud vaši rodiče, pravidelně kontrolují vaši el.žákovskou, budete nejspíš pěkné kvítko ale i tak nemají právo vás týrat a platí to co jsem napsala.
Je to 20 let, asi studuješ VŠ a nemůžeš nikam ven? Přestaň nás šidit a vymýšlet si. Neříkám, že nemáš problémy, ale proč ještě k tomu lžeš?
albatros: Co je na to divného? Já třeba maturoval až ve 23 letech (holt mi déle trvalo, než jsem si uvědomil priority).
albatrosi - nevyčítejte zbytečně, tazatelka může mít stoprocentně pravdu, můj známý maturoval v asi 23 letech, i když tomu asi nebude věřit, souhra okolností tomu chtěla.., a vím i o dalších případech.., důvody jsou různé..
Mno to není zrovna ideální odpověď ..
Neodcházejte, to v kolika studujete je prkotina. Každý z nás tady má nějaký problém, psychický, fyzický, a já nevím jaký.. Jen napište s čím konkrétně poradit, máte očividně hodně starostí.. :/
co znamená "zmlátí mě"?
Máte pravdu, potřebujete pomoc odborníka - psychologa nebo psychiatra. Rodičům nic říkat nemusíte, jste dospělá a svéprávná. O své zdraví se musíte tudíž starat sama. Takže nehledejte výmluvy proč to nejde a vyhledejte odbornou pomoc dřív, než bude pozdě. Buďte zodpovědná především sama k sobě. Nejdříve se musíte dát psychicky do pořádku a pak se dá řešit to ostatní. Ale bez pomoci to sama nezvládnete. Přestaňte se sebepoškozováním a začněte se léčit..
Ukažte rodičům, že jste na tom tak psychicky špatně, že si ubližujete. Nevěřím, že by Vám bránili v tom, abyste vyhledala odbornou pomoc!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.