Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volání na zvíře

Od: 123mirek® odpovědí: 19 změna:

Neteř ve 2, třídě dostala za ůkol :

-na které zvíře voláme šak

-na které zvíře voláme tak

Doma přemýšlíme co by to mohlo být? Nevíte to někdo?

doplněno 19.01.10 18:18:

Tak jsem se ptal neteře jak dopadla ve škole.Dobře. Voláme tedy na husu "šak" a na kachnu "tak".Všem co mi dobře radili,děkuji.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Já si tipnu : šak na husy a tak na kachny.

doplněno 18.01.10 18:39:

Kdyby mě šlo to tipování takhle ve Sportce ...*palec*

hodnocení

Taky bych to řekl,ale nevím to jistě

lidus*
hodnocení

2x

ano přesně tak na husy a kachny ale u nás na vsesnici se volalo šak-tak dohromady.

hodnocení

Děkuji všem za snahu.Ty učitelky v těch školách ty úkoly dávají spíše rodičům než žákům.

binka*

No vidíte, než jsme se vykecaly, máte odpověď. Dokonce to máme i v čítance - Frant.Bartoš - O šídlu,kohoutu,kačeru a houseru.

"Kačer volal : Šak tak, šak tak, šak tak!"

Takže se tak asi volá na kachny. ;)

18.01.10 19:36
hodnocení

Děkuji*palec*

pearmonik*

na blby ukol blba odpoved,tak blbe na husy snad nikdo nevola, tam se hodi jedine sakal, to je jasne sak a pak na wikipedii se da docist o drozdovi ze dela tak,takze sakal sak sak a na drozda tak tak tak. At si tak pak ucitelka zkusi na husy zavola, pochybuju ze ji nekde naka pribehne

hodnocení

Zapomněl jsem uvést,že zvíře musí být domácí.I tak šakal a drozd je pěknej blábol!

pearmonik*

tak zas mimo to neni,i v zoo musi na zvirata nejak volat *smich* a kdo videl volat na husu sak tak? vzdycky vidim gagaga nebo jeste se da nanana

ná puťa puťa, ná puťa puťa

*jasne*

hodnocení

Dám vědět,jak neteř dopadla ve škole.

pearmonik*

i cesky google na to rekne ze to je nesmysl

168 na dotaz "šak tak" husa - a to jeste nalezene nemelo mnoho spolecneho s vydavanymi zvuky husy

22 300 na dotaz gagaga husa - temer v kazdem vyhledanem dotazu jasne videt ze husa=gagaga

doplněno 18.01.10 20:51:

je to samozrejme trochu zkreslene, ale jak ani google nenajde sak tak ze ma neco s husou tak to zazite byt nemuze, mozna v nakem nareci ve vesnicce na hane

binka*

My jsme ale hledali volání na zvíře, ne jaké zvíře vydává zvuky. Voláte snad na psa haf nebo na kočku mňau?

*bzum* A ty učitelky jsou v tom nevinně, to je tak prostě v učebnicích .

pt®

Jiřík a Zlatovláska - husy: ,,šak, tak, do mlynářova ječmene...,, To mně napadlo, PT /stařenka/

binka*
hodnocení

0x

Do jakého to patří předmětu? Do prvouky? Podívám se dceři do učebnice, jestli už to brali *smich*

Mne teda nic nenapadá, na koho tak volat. Můžu vám říct, že kolikrát je úkol i pro mne docela oříšek...

hodnocení

Je to písanka pro druhý ročník,druhý díl

binka*

Od jakého nakladatelství , Prodos? My máme zatím jen první díl ...:(

hodnocení

Nakladatelství Nová škola

binka*

Aha, to ani neznám ..no nic, zavoláme tetě učitelnici, hlavně,aby to nezvedl strejda ...zkuste vydržet, snad se něčeho dopídíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]