Nejste přihlášen/a.
Na základní škole jsem měl celkem problémy, moc jsem na to kašlal a nějak mi ani ta čeština pak nešla.
Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné se teď nějak jako samouk doučit ČJ. Jde mi hlavně o chyby, y/i, ě/je/mně, velká malá písmena, čárky ve větách atd. atd. toho je celkem hodně. Ale hlavně taky možnost napsat nějaký pochopitelný text.
Hodně totiž narážím na problémy s ČJ. Radím třeba na různých fórech na internetu, a když někde napíši nějakou chybu, tak to přece jen nevypadá dobře. Taky bych si chtěl někdy zkusit napsat nějaký delší článek, recenzi nebo taky něco...
Vím, že si teď asi řeknete že jsem nějaký blbec který ani česky neumí. Chtěl bych to prostě změnit.
Nevíte o nějaké dobré knížce, nebo nejlépe nějakém webu na internetu? Nebo čím a kde začít? Nebo si myslíte že už je to zbytečný a je na to pozdě?
Nevypadá to,že bys měl podstatné problémy.Osobně jsem přesvědčen.že nejlépe se zvládá psaná čeština četbou.Člověk vidí každé slovo obrazově a paměť si ten grafický vzhled uloží.Neučíš se vlastně sklatbu slova,ale jeho grafickou podobu.
JABRAKA
Zkuste zde: cesky-jazyk.upol.cz/...
Ještě zde: prirucka.ujc.cas.cz/...
Hodně štěstí
malinkatý překlep-skladba
Stejně jsem to opravil z dobrého na špatný.Pletu si Svadba,svatba platba pladba ,když to pak napíši,tak to vidím,ale musím se vrátit.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.