Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jsem v 9 třídě a mám se rozhodnout na jakou školu chci jít, jelikož jsem v poslední době donesla domů špatné známky, tak mi mamka řekla, že se na gympl nemůžu dostat ani na maturitní obor, docela mě to mrzí, protože jsem premiantka třídy, je pravda, že chodím do třídy, kde je plno lidí co nejsou chytří, ale já si myslím, že to vysvědčení není tak hrozené. Moje vysvědčení v prvním pololetí a v druhém pololetí mělo průměr 1,19 (3 dvojky zbytek 1) a až teď jsem donesla dvě 4 z angličtiny. No celkem mi vadí, že mi mamka řekla, že na gympl a ani maturu nemám. Chtěla jsem jít na přírodovědné gymnázium. Celkem mě udivuje, že moji spolužáci co mají horší známka chtějí jít na gympl a mě mamka řekla, že na to nemám. Myslíš si, že bych se na gymplu opravdu trápila? Myslíte si, že nemám na SŠ s maturitou?
Klidně si prosaď ten gympl. Nechápu, proč bys s takovými známkami měla jít na učňák? No bóže, dostala jsi pár čtverek. Nechápu, proč to tvoje máma tak hrotí, jakoby v životě šlo jen o známky. Dej si s klidem přihlášku na gympl, ale pozor, taky dej do přípravy na přijímačky vše. Nakonec - jde o tvůj budoucí život, ne o život tvé mámy.
Zaber v angličtině i v češtině
(premiantka by měla vědět, kde se píší čárky a neměla by napsat "a mě ... řekla")
a na gymnázium se pravděpodobně dostaneš.
Požadavky SŠ včetně gymnázií na uchazeče se od doby studií tvé maminky dost snížily.
Také je možné, že tě maminka jen chtěla vyprovokovat k většímu úsilí...
Pěkné vysvědčení jistě značí předpoklady pro studium buď na všeobecné zaměřené škole - gymnáziu, nebo podle vašeho zájmu na nějaké střední odborné škole, je jich hodně, dá se vybrat, podle vašeho zájmu nebo možností studia a dalšího uplatnění po studiu ve vašem městě nebo okolí.
Teď budou ve školách dny otevřených dveří, zkuste se s maminkou nezávazně na různé školy ve vašem okolí podívat, poslechnout si jejich požadavky i nabídky a uvážit vaše schopnosti a jestli by některé z nich uspokojiliy váš zájem a další směr vašeho života.
V Praze bude od 26. do 28. listopadu jakási přehlídka pražských středních škol a učilišť Schola Pragensis, viz scholapragensis.cz/... kde školy předvádějí svou nabídku vzdělávání. Je to užitečné i pro mimopražské, třeba jen jako srovnávací objekt, co se nabízí. S výběrem školy nepospíchejte, máte čas, uvažujte pro i proti, nechte si poradit od maminky i od vlastního rozumu.
Jestli máte přírodovědně zaměřené gymnázium, o které máte zájem, blízko, je to možná dobrá volba. Když jste dobrá v ostatních předmětech, jistě angličtinu rychle zvládnete na potřebnou úroveň a možná v ní najdete zálibu a díky těmto znalostem se vám otevře rozsáhlý svět informací ve vašem oboru
Tvoje znamky jsou v pohode. Klidne na to prirodovedne gymnazium běž.
Anglictinu se ucis pro sebe - abys rozumela zajimavym videim na youtube, svemu oblibemu americkemu filmu v originale nebo te Holandance, kterou potkas a kterou bude opravdu zajimat jak delas toho svojeho konicka, protoze ona dela neco podobneho.
Tohle mi dělala němčinářka - úkol - dvojka "no tak se snad na ten učňák dostaneš" .. Že to dělá matka je ale mnohem horší, měla by tě za každou cenu povzbuzovat. Dostaneš se, platí, že jsou dva pokusy? Zkus gympl a něco dalšího.. Sestra má teď v rodině ženskou, která na svýho 5-ti letýho kluka nadává, že neumí vypočítat 5x7 - prý začne - vždyď už půjdeš do školy a nic neumíš? - co z něj pak vyroste, hromádka třesoucího se vystresovanýho neštěstí..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.