Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úlohy pro děti na ZŠ

Od: dbednarik* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den

Nějak sem se dostal k této úloze o vypočítání doby za kterou bude muset rodina šetřit na auto... Nemůžu si pomoct ale mě to přijde pro ty děcka uplně dementní... Zadání je napsáno prostě uplně nesmyslně... Rodina šetří 46 tisíc rok? nebo měsíc? Nic takového tam není a obojí může být tedy dobře...

Nevím no jako zdá se mi že tyhle příklady jsou jen na zblbnutí než na nějaké logické uvažování a myšlení...

Jaký na to máte názor vy? Já jsem teda na základce dostával příklady rovnou od učitele které byli jasné...

:)

Úlohy pro děti na ZŠ

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tak jestli to zadání je takto kompletní..
Vrátit učitelce s přátelským pozdravem a žádostí o laskavé vysvětlení.
dbednarik*
hodnocení

Nechám to tak jak to je něco tam napíše... Uvidíme co si na nás přichystají příště... Celá rodina to bude zase ráda luštit *smich*

iz*
hodnocení

2x

Já bych odpověděla takto:

Cílová částka je 163.000 Kč,

z toho už mají 46.000 Kč našetřeno a dalších 34.000 Kč získali prodejem staršího auta.

Zbývá našetřit 83.000 Kč.

_____

Případně bych připsala, že vzhledem k tomu, že nejsou uvedeny měsíční příjmy a výdaje rodiny, nelze

určit, jakou částku měsíčně by mohli spořit, tj., že nelze stanovit ani jak dlouho ještě budou muset spořit.

host*

Chce se škodolibě vítězoslavně vykřiknout cé, cé je správně, ale zpět do lavic: ve škole se asi probírá násobení a tak možná v zadání něco chybí. Možná tabulka:

Kdyby se šetřilo každý měsíc 1 000 korun, bylo by třeba šetřit kolik měsíců? To je 83 000 : 1000 = 83. A dále.

Kdyby se šetřilo každý měsíc 2 000 korun, bylo by to 83 000 : 2 000 = 42 měsíců (protože i ten poslední měsíc by se muselo něco našetřit). Atd.

Nemá tazatel(ka) ještě nějaké doplnění k zadání k tomuto příkladu?

ctenar*
hodnocení

1x

V uloze neni zadano, kolik usetri za mesic, takze se to neda spocitat.

Z te fotky, co jsi poslal, to vypada, ze je tam vice prikladu o te rodine a treba ta mesicni uspora vysla v predchozi uloze.

Úlohy pro děti na ZŠ #2

Nad tím jsem také přemýšlela. V tom případě by to ale nebyla úloha č. 1...

ctenar*

Vypada to, ze na leve strane knizky jsou nejake informace o rozpoctu (te rodiny?).

klidně to může být úloha č. 1, přechozí informace o rodině mohou být na jiné straně, v jiné kapitole. děti třeba měly v matice zvířátka dědy Lesoně (či jak) a ta se taky táhla z kapitoly do kapitoly (a z roku na rok) a ve cvičeních byly uváděny jenom nové informace, takže příklad vypadal třeba takhle:

Úlohy pro děti na ZŠ #3
ctenar*

Priznavam, ze bych radeji spocital nejaky integral nez se pokousel vyresit tuto obrazkou ulohu *ee*

Jak zjistim, kolikrat je kachna silnejsi nez kocka?*sok*

paw*
hodnocení

0x
Ja to chapu tak, ze dosud nasetrili 46 000. Alenpac neni receno, kolik usetri mesicne, muze byt odpoved nekde mezi 1 a nekonecno. Jinak spravna odpoved bude nejspis 10 mesicu.
doplněno 19.10.15 19:20:

Mi oto vyslo (163000 - 34000 - 46000)=83000 co musi nasporit. a 46000/12=cca 3800. 83000/3800=22 mesicu. takze ne 10, jak jsem psal napoprve.

dbednarik*
hodnocení

podle mě bude správná odpověď 3 měsíce ne? 3x46000 = 138000 + 34000 = 172000,-kč což je částka která přesáhla cenu auta 163 kč... Ale do p...e tohle prostě ty děcka samy neudělaj ani za boha... *bzum*

eivlis*
hodnocení

0x
Při předpokladu minimální mzdy 9200,- a při potřebách 4clenne rodiny na jídlo a šatstvo je odpověď na otázku "NIKDY"☺

plavest*
hodnocení

0x

Úkol vrátit učitelce s tím, že chce po žácích, aby se zamysleli, nad úkolem, ale sama si ho ani nepřečetla. Je jasné, že zadání je buď nelogocké nebo neúplné. Podle toho, ve kterém ročníku žáček je.

sebod*

Podobné úlohy má i vnučka. Někdy to není jenom o matematice, ale i o paměti a logice. Není v nějakém zadání úlohy před tímto příklad už jednáno o rodině Markových? Není tam někdo napsáno, kolik vydělávají? No, já Vám teda povím, že ač mám vysokoškolské vzdělání technického směru (takže matematiku prvního stupně bych měla ovládat), tak mě někdy trvá hóóódně dlouho, než najdu řešení *smich*

doplněno 20.10.15 16:08:

Někteří z Vás si tady ťukají na čelo, že je to nesmysl atd. Opět ale Ivzez napsala řešení. Dopočítat to, kam to jde a dát paní učitelce. Takových chytáků mají dnes děti plné učebnice. Třeba mají možnost, vybrat si za tří odpovědí, ale přitom není žádná správně, Nebo naopak jsou správné dvě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]