Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvojka na vysvědčení v první třídě

Od: kata99 odpovědí: 37 změna:

Syn chodí do první třídy. Má "tvrdou ruku", takže psaní mu dá trochu zabrat. Jinak je šikovný, čtení mu jde bez problémů. Když jsem se na třídní schůzce dozvěděla, že mu chce dát učitelka dvojku z češtiny, nezmohla jsem se na slovo. Tak se těšil na své první vysvědčení a cítí se teď, že nic neumí a řekl mi, že už do školy nechce, že je hloupý a tak. Učitelka se mi zdá přehnaně přísná a náročná, když mu bere radost z prního vysvědčení, kdy se těšil na samé jedničky. Napište mi, jaké měly nebo budou mít vaše děti vysvědčení v první třídě.

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

8x

Já jsem na konci první třídy dostal z češtiny trojku. Mělo to na mě celoživotní dopad. Od té doby považuji učitelky za kosočtverce.

pepyk93*

Moje řeč...*smich**smich**smich*...těch opravdu ,,dobrých" kantorů už je dneska opravdu málo...*bzum*

pearmonik*

ja jsem na ne mel stesti na zakladce a nektere byly skvele, jinak pro mnohe ucitelky to je velmi trefne prirovnani

arimas*
hodnocení

4x

ja bych svoje dite vedla spise k tomu aby se zaobiralo tim co ho bavi a vysvetlila bych mu/ji ze znamky jsou jenom k tomu aby ucitele a rodice vedeli jak ktere dite v cem vynika nebo nevynika . hlavne bych s ditetem hodne komunikovala a nestresovala dite kokotinama jako sou zrovna ty znamky! kolikrat rodice svoje deti ani neznaji zajimaji se pouze o znamky a ne o to co dite ma nebo nema rado . tim to dite jeste vice stresuji a dite se nakonec nemuze realizovat ani v tom v cem by mohlo docela vynikat!

dneska proste chybi komunikace a z toho pak vznikaji stresove situace ktere jsou zcela zbytecne!

pamatuji si nekolik svych spoluzaku jake deprese prozivali kdyz dostali i tu blbou trojku TO BYLO K NEVIRE! A o petce ani nemluvim .. :( HRUUZA! nechci ani pomyslet cim asi doma prochazeli kdyz z blbe znamky malem chteli vyskocit z okna.

deti by mely chodit do skoly rady s tim ze se tam necemu novemu priuci a ne aby se strachy klepaly jakou znamku dostanou a co je pak ceka doma za HORROR!

Je mi takovych deti moc lito ... system by se mel zmenit .. tot muj nazor!

doplněno 15.01.10 14:48:

ALE musim taky rict ze nektere ucitelky si primo na detech velice rady leci sve komplexi MENECENOSTI! a kor pochazi-li dite z bohatsi rodiny :(

hodnocení

3x

A ja si do dneska myslel, ze se v pololeti prvni tridy davaji automaticky same jednicky...

Jeste si pamatuju tu moji jednu jedinou obrovskou nakreslenou pres vsechny radky vysvedceni.

Ale holt casy se meni *nevi*

pt®

tesykova životní zkušenost z první třídy je stále v paměti a určitě ho mrzela. Já mám smutnější výsledek. Dcera měla spolužačku, jejíž bratr chodil na gympl a v prvním ročníku měl dostat pětku z matiky. Než přišli rodiče z práce, oběsil se jim doma na klice. Hrůza. Nechci strašit, ale opravdu se takové případy stávají. Nemá cenu tolik lpět na známkách. Ale pro prvňáčka to bude silný zážitek. Doufejte, že nebude ve třídě sám, co dostane dvojku na vysvědčení. Vysvětlete, mu že je to pěkná známka, která zasluhuje pochvalu. Já bych chlapečka za vysvědčení nějak odměnila. *pusa* To je můj názor, PT /stařenka/

pepyk93*

To s tou odměnou to je dobrý nápad,PT...*palec*

Kupte synovi něco,co si již dlouhou dobu přál nebo ho vemte do cukrárny...;)

madla*

Ano chválit a chválit. Vždyť ta dvojka je nakonec chvalitebná ( a trojka ještě dobrá)

pearmonik*
hodnocení

2x

znamky vubec neni potreba resit,hlavne at je na neco praktickeho chytry a bavi ho to, to je 1000x lepsi nez mit ze vseho jednicku, znamky se pak hodi akorat na prijimacky a casto se ani tam nevyuziji. Ze znamek si skoda delat velkou hlavu navic kdyz na kazde skole si je kazdy ucitel dava jak se mu zlibi, nekdy snad i podle pocasi, dobre je zvolit nejlehci skolu v okoli a at se uci doma sam co ho bavi a trochu mu s tim pomahejte, ve skole jen zakrni, naucte ho matiku, anglictinu a s tim muze delat vse, pokud chce byt doktor tak i biologii

binka*
hodnocení

1x

Moje dcera měla vloni v první třídě samé jedničky, a to v pololetí, i na konci šk. roku. Letos už to bude jiné - čeká nás dvojka z matiky a možná i z angličtiny.

V první třídě v pololetí a hned dvojku? Proč? Učitelka by měla přimhouřit oči, vždyť tím synovi školu jen otráví. Třeba vás chtěla jen postrašit a dvojka se objeví až na konci roku. Jak jsou na tom ostatní děti, nevíte? Možná bych zkusila s ní ještě promluvit, aby tím nebyl pak váš syn zbytečně stresován, vždyť se určite do školy těšil a na hezké vysvědčení zvlášť. Budu vám a vašemu dítku držet palce.

dusatka*
hodnocení

1x

Zrovna nedávno mi vyprávěl kamarád, jehož dcera bude letos dělat státnice na Karlově univerzitě a spěje k červenému diplomu, jaké známky nosila na ZŠ a jak ji za každou trojku doma vychválili...

papene*

Vysvětlit,že se nic neděje.A třeba mu říct, že i vy jste měly dvojku.

fany08*
hodnocení

1x

Já jsem hlavně své děti nikdy nepřipravovala na to, že budou samé jedničky mít, protože jsem znala pár dětiček, mezi nimi i můj brácha, kteří přišli domů s dvojkou, dvojkami. Takže i když mé děti během prvního pololetí v první třídě slízli občas hodně špatnou známku, trojku, bylo i dost pětek, hlavně u nejmenšího syna, měli přísnou učitelku, na dětech to trauma nezanechalo a o to větší bylo překvapení na vysvědčení, že nakonec ty jedničky měli. A hlavně, známky nejsou pro život vůbec důležité...

lidus*
hodnocení

0x

Nechápu proč je vždy tolik humbuku kvůli známce na vysvědčení, žádné dítě, i to co nosí čtyřky není hlupák chce to jen jiný pohled a přístup rodičů. Přísnost učitelky oceníte později, jednička na vysvědčení ještě neznamená, že dítě později bude premianem třídy.

doplněno 15.01.10 16:49:

Věší se ty děti kdy ambice rodičů přerostly jejich možnosti.Můžete navštívit učitelku nebo školní poradkyni a vysvětlit, že to dítě těžce nese. Ale zkuste synovi vysvětlit, že dvojka je dost dobrá známka, podle možností dítěte je i čtyřka dobrá znám ka,každý rodič by měl poznat jak moc se dítě snaží a chválit a chválit každý sebemenší úspěch.

kytka*

Já bych též pochválila ,vždyť vy nejlíp víte,že prostě mu nejde psaní ,ale jinak je šikula. Takže pochválit a dodat ,že příště to může být i lepší. V žádném případě nehubovat. On zas určitě umí třeba líp počítat nebo malovat ,než druzí. Zkrátka každý není všeuměl!

binka*

Tazatelka určitě kvůli dvojce dělat humbuk nebude. Snad ji jen zarazilo to, že i malý prvňáček může hned ve svém prvním vysvědčení najít jinou známku, než jedničku. Myslete si, co chcete, ale podle mne by všichni prvňáčci měli mít v pololetí samé jedničky. A basta.

arimas*

a proc by nemohl prvnacek mit jinou znamku nez 1? nekdy muze byt ucitelka prilis prisna ale zase davat detem jednicky jenom proto ze jsou prvnacci to taky nebude moc k dobru protoze to nekteri jedinci muzou brat moc vazne pak kdyz budou v druhe tride a budou mit horsi znamku tak to pro ne bude SKANDAAAAAAL a pro nektere rodice primo HISTERICKY ZACHVAT! ja bych se na znamky divala proste jen informativne ale silet z toho v zadnem pripade. me se zda ze se z tech znamek dela jakysi zavod mezi detmi a hlavne mezi rodici aby se mohli chlubit : moje janicka ma same jednicky HEC to ma po mamince ... A PODOBNE . *zed*

nevim nekdo rika ze tyto zavody typu kdo bude nejlepsi maji motivovat deti k tomu aby se ucily . ja si vsak nemohu pomoci ale na me to pusobi spise negativne!:(

binka*

A znáte někoho, kdo měl v první třídě v pololetí jinou známku, než jedničku? Já ne.

pearmonik*

ja znam taky a ne jednoho, mel jsem dokonce jak se davala jedna velika znamka tak 2 spoluzaci meli velikou 2, ale to o nic nejde znamky casto nevypovidaji o inteligenci, mi reknete k cemu je mit dneska jednicku z vlastivedy? nebo hudebky? a pozdeji dejepis, literatura,s tim se vydelavat dnes moc neda a to taky proc by melo, vzdyt to nic neprinasi, se to uci az moc podrobne na to jak je to uzitecne

arimas*
15.01.10 18:09

SOUHLAS :)

arimas*

Vy znate kazdeho osobne v Ceske rep. a mimo ni? *smich*

binka*

Ale no tak! Myslela jsem samozřejmě v okruhu svých známých a spolužáků.*bzum*

arimas*

tak u nas ve tride byli zaci kteri nemeli same jednicky ostatne ja mezi ne patrim taky.. takze ANO ja znam lidi kteri nemeli jednicky a co je hlavni VUBEC se to neresilo alespon u me doma ne a diky tomu jsem ve skole nemela depky a brala jsem to vsechno s humorem .. ti ostatni se z toho taky nepicli .. hur na tom byli deti ktere byly zvykle na dobre znamky a pak dostaly jednu spatnou NO TO BYL HNED HUMBUK A SLZY jak doma budou biti *ee*

binka*

bAVÍME SE O POLOLETNÍM VYSVĚDČENÍ V PRVNÍ TŘÍDĚ!

lidus*

Kamarádku mám učitelku 1-4, sestra učí na speciální škole. Ano znám a vím, že se v pololetí i doporučí aby dítě zůstalo doma a nastoupilo až vyzraje(to ale není problém tazatelky)

wea

dokonce jsem několikrát zahlédla ve vysvědčení velikou trojku a jednou mi malem vypadli oči z důlku když tam jeden chlapec měl 4ku.

arecibo*
hodnocení

0x

Já na prvním pololetí nedostal žádnou známku a na druhém pololetí (závěrečné 1.třídy) jsem dostal veeelkou dvojku. Kromě chování, tam byla jednička;)

Nikterak mne to nepoznamenalo. Jsem spokojen se svým vzděláním, mohlo by být lepší. Jako vždy. Ale inženýr ekonomie vzhledem k mým dětským zdravotním problémům je víc jak úspěch.

Hlavně podpořte své synka, že ho máte rádi, že neberete ty známky vážně. Třeba když mu ukážete své vysvědčení a uvidí, že se nemá za co stydět, tak se uklidní. Však je teprve v první třídě.

Nejhorší je demotivace už na začátku studijního procesu, natož u malého dítěte, které na to nemá rozum (bráno bez ironie).

brou
hodnocení

0x

když byl můj syn v první třídě, tak všichni bez rozdílu na pololetí dostali jedničky, právě z důvodu, aby se do školy těšily. Možná proto se můj syn po prázdniných do školy těší - nyní chodí do třetí. Myslím si, že by měla vaše učitelka slevit ze svých nároků, nebo zkuste vaše dítě dát do jiní třídy. Hezký večer Staňka

arimas*

no zrovna presun ditete do jine tride diteti zpusobi mnohem vetsi trauma nez blba 2 ... boze to sou nekdy napady ja koukam co lidi nadelaji kvuli 2 na vysvedceni.. hahahah pokazde kdyz vase dite dostane blbou znamku sup s nim do jine tridy mozna tam budou schovivavejsi ... sorry nemohla jsem si pomoct

binka*

Doprčic,Arimas, stále se bavíme o POLOLETNÍM VYSVĚDČENÍ v první třídě. *bzum*

arimas*

zenska vy jste snad uz na prasky ... ac jsem odpurce prasku na uklidneni vam bych ho zrovna doporucila :-P

p.s. ... zlaticko maminka ti najde lepsi ucitelku, tahle pani ucitelka opradu nevi co dela... a hle pristi rok ditko opet neprospiva jako sousedovic holcicka a tak se ditko obraci na maminku : mami myslim ze moje ucitelka opet stoji za prd, nemel bych prestoupit ..? *plac*

ale coz byla by tu nuda .. no ne?

hezky den

binka*

Nono,snad vás to nepobouřilo? Zobněte si taky jeden ...*smich*

Mohla bych vědět, kolik máte dětí a jaké bylo vysvědčení?

arimas*

nemam deti ale kdybych je mela tak je vedu k jinym hodnotam nez-li jsou znamky ve skole a nedelam z toho humbuk . jak jsem jiz rikala prasky nekonzumuji ...nemam to zapotrebi :)

tana*

Jistě máte právo na svůj názor i jeho vyjádření. Věřte ale, že pohled na svět se vám s příchodem dítěte hodně změní a zjistíte, že vaše představy a realita jsou zcela odlišné věci. Mám 3 děti (dnes již relativně odrostlé). Ještě když byly malé, jsem spolu s kamarádkami - také maminkami - často slýchala od tehdy bezdětné společné známé, co a jak lépe by dělala ona, kdyby měla děti. Časem došlo i na ni a stala se matkou - a její dřivější názory, připomínky k výchově apod. se staly skvělým tématem pro společné chvíle, dobře jsme se vždy pobavily - včetně do té doby dokonalé "matky teoretičky".

binka*

Tak až budete mít děti,možná budete mluvit jinak. Všimla jste si, že tazatelka kvůli dvojce žádný humbuk nedělá? Jen je jí líto syna, kterému paní učitelka chce dát dvojku, protože ten si teď myslí, že je hloupý, do školy chodit nechce atd. Ani ho nechce přeřazovat do jiné třídy, to byl názor někoho jiného.

Všechno je to prostě o tom, že se dítě těšilo na své úplně první vysvědčení a bumho, je tam dvojka. No nic, maminka to přežije, dítě taky,ale ten pocit zklamání v něm zůstane.

arimas*

ja jsem odpovidala na komentar osoby ktera o presunu psala to jen pro poradek..

jinak je mi jasne ze skutecnost je jina nez predstavy o diteti ale je to vsechno o rodicich dite veci vnima tak jak je vnimaji rodice je to propojene. dite vyciti starosti rodice a zacne si delat starosti take... co se moc proziva (a hlavne zbytecne) zacne prozivat i dite. nebo si snad myslite ze dite prichazi na svet uz s tim ze je nutne mit jednicku v prni tride na vizo? NE! to mu do hlavy vtlouka spolecnost a okoli a je na rodicich jak sveho potomka povedou.. ale ja se uz radeji nebudu vyjadrovat nema to smysl .. kazdy at si to dela po svem mate na to pravo :)

binka*

Staňko, a o tom právě mluvím. Všichni zde poukazují na to, jak měli také dvojky, trojky, ale až později! Ne v pololetí první třídy.

U nás to bylo stejné - v pololetí všichni dostali jedničky, ale na konci roku už se semtam nějaká dvojka našla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]