Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přerušit studium na střední škole?

Od: kiki* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám takový menší problém.. Jsem student a jsem ve 4. ročníku, ale bohužel z osobních důvodů si musím vše platit sama a prostě už nějak nejsou peníze. Ale chtěla bych příští rok od září zase nastoupit do 4. ročníku a normálně odmaturovat. A tak se chci zeptat, jestli musím proto být nějaké zdravotní důvody nebo jak to je? Moc děkuji předem za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Rozhodnutí o přerušení je plně v kompetenci ředitele školy.

ctenar*
hodnocení

0x

Jen pisemna zadost rodicu o preruseni s podpisem rodicu a zaka. Viz §66 Skolskeho zakona (odst. 2 a 5). Vice poradi reditel skoly.

scv®
hodnocení

0x

Nejjednodušší by asi bylo vysvětlit situaci na sekretariátu, měli by vás trochu navést. Bude potřeba podat písemnou žádost o přerušení studia adresovanou řediteli/škole s určitým termínem a případně i důvodem. Škola vám poté písemně odpoví. Za studenta do 18 let podává žádost zákonný zástupce (se souhlasem studenta). Na zdravotní důvody to omezené není a někdy ani není nutné je uvádět (doporučuji se zeptat, když už to budete s někým ve škole řešit). Kdysi jsem na pár měsíců studium přerušil a myslím, že tam důvod uveden nebyl nebo to bylo pod osobními / rodinnými důvody. Pokud je studium přerušeno na dobu určitou, vracíte se uplynutím této doby (nebo po domluvě s ředitelem i dříve) do stejného ročníku, ve kterém bylo studium přerušeno. Pokud na dobu neurčitou (max. 2 roky, dle školy zřejmě může být i méně), tak pro návrat doručíte škole další žádost - o pokračování ve studiu.

hodnocení

0x

Kiki, velmi oceňuji vaši snahu získat vzdělání. *palec* Objednejte se u ředitele vaší školy a všechno mu povyprávějte. Určitě se pokusí najít řešení vaší obtížné situace. Nejspíše navrhne spolupráci sociálky, která může přimět vaše rodiče k placení výživného do vašich rukou a najde cestu, jak získat pro vás peníze, potřebné ke studiu a životu. *hej*Když tudy cesta nepovede, navrhne jiné řešení vaší složité situace. Určitě spolu naleznete řešení. Dozvíte se, jak můžete studium přerušit. Když už nic jiného, budete mít návrat mnohem snazší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]