Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 15 a učím se doma anglicky, protože bych chtěla umět anglicky velmi dobře, abych se dokázala domluvit s anglicky mluvícími lidmi nebo žít v anglicky mluvící zemi. Učím se jí doma, protože ve škole se nic nenaučím a navíc teď na nové škole máme učitelku na AJ, která ani neumí pořádně anglicky a učí nás všechno od začátku. :D Řekla bych, že jsem v angličtině na úrovni pokročilý nebo středně pokročilý. :D Zkoušela jsem se koukat na jeden film v angličtině a bez titulků a rozumněla jsem tomu, o co v tom filmu šlo (nerozumněla jsem všemu, co tam říkaly, ale většinu ano). Zkouším si psát i různé texty anglicky, někdy chatuji na nějakých stránkách anglicky apod. ... Ale chtěla bych prostě umět skvěle anglicky, abych při mluvení nekoktala (když mluvím anglicky, tak mluvím hrozně pomalu, protože musím přemýšlet nad gramatikou apod. a výslovnost je taky nic moc) a tak. A to se jen tak doma asi nenaučím.Nemáte nějaký nápad? Děkuji za všechny rady.
Nejlepsí možnost jak se naučit anglicky je odjet do anglicky mluvící země, já odjel na 4 měsíce na Floridu a tam jsem se naučil perfektně anglicky, lépe než za všechny ty roky ve škole. Místním to dělá radost, vysvětlovat kde děláš chyby a je to zdarma a pořád, do toho jsi každý den na pláži a chlemtáš koktejly. Mimo to jsem se naučil i základy španělštiny, se kterou jsem původně nepočítal. Třeba v Miami vede španělština, ale více na sever či na západě Floridy zase vede angličtina a mají celkem hezký přízvuk. V tvém věku můžeš třeba do anglie, řekni rodičům ať ti zaplatí nějaký jazykový kurz v Anglii, na který jde od 15. Osobně ale nemám rád britskou angličtinu, přijde mi moc přiteplená a nezní tak dobře jako americká, má trošku jinačí výslovnost. Další možnost jak se naučit angličtinu je sledování filmů a dělat si u toho poznámky. To mi také velice pomohlo. Nejhorší způsob je podle mého názoru koupit si učebnici a dělat různé doplňovačky a učit se věci nazpaměť.
Gilmore Girls bych zrovna na nauceni nedoporucil. Kdyz mluvi spolu, tak je to neprirozene rychla kulometna palba, kterou ma problem sledovat i rodily mluvci.
Hodiny s rodilym mluvcim se nevyplati. Za to, kolik stoji, je ten prinos dost maly. Problem je v naplanovanosti a v lepsim pripade rozhovoru na tema, ktere zajima jen jednoho z vas.
Nejlepsi je bavit se s nekym, koho povazujes za duveryhodneho kamarada, o vasem spolecnem zajmu (oblibeny serial, zpevak, zviratko, sport, ...). Pak se ucis a dozvidas se nove veci a ani ti to neprijde.
Ty chaty a prispivani do diskuzi jsou velmi dobre. Nevim, jestli existuji i diskuze,kde se misto psani mluvi
Na mluveni bych se soustredil az budes dokonale rozumet svym oblibenym filmum, serialum, videim, ... na YouTube.
Pro teba asi au-pair v anglii. Prostě musíž žít v prostředí kde se mluví jen anglicky a ideálně tam chodit i do školy/kurzy angličtiny.
Doma v ČR ty filmy s titulkama i bez titulků, kamarádit se (komunikovat) s angličanama, kurzy s rodilým mluvčím atd.
Zásadní věc je v angličtině myslet, nepřekládat si všechno z/do češtiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.